Kártalanítja a MÁV a "semmi közepén" hagyott utasokat

MÁV

Egy Facebook bejegyzés nyomán korábban lapunk is beszámolt róla, hogy a péntek délután 17:38-kor induló monori személyvonat - egy kiadós késést követően - a semmi közepén hagyta az utasait.

A MÁV-START közleményben reagált az esetre, amiben kártérítést ígérnek azon utasaiknak, akik péntek délután a Nyugatiból nem tudtak elutazni a monori személyvonattal, mert egy tárolóvágányra húzták ki a kocsikat, amelyeken ültek. Belső vizsgálatot indítanak és a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentést tesznek, hogy mielőbb tisztázzák az eset körülményeit.

A közleményből kiderült, hogy péntek délután a menetrend szerint 17:38-kor Monorra induló S50-es jelzésű járat mozdonyvezetője röviddel az indulási idő előtt a Nyugati pályaudvaron jelentette, hogy a mozdony műszaki hibája miatt nem fogja tudni továbbítani a vonatot. A vasúttársaság üzemirányítása úgy döntött, hogy a nagyobb késések elkerülése érdekében ezt a monori járatot lemondja.  Ezek után az utasokat leszállították, a Nyugati pályaudvar utastájékoztató kijelzőire kiírták, hogy a vonat nem indul. A hangosbemondón keresztül többször felhívták az utasok figyelmét, hogy szálljanak át a 17. vágányon álló szerelvényre, az lesz a következő induló járat Monor felé. Az utasok leszállása után a szerelvényt az állomási tolatómozdonnyal kihúzták egy távolabbi tárolóvágányra.

Később a MÁVDIREKT-hez érkezett telefonhívás egy a személykocsiban maradt utastól, aki elmondta, többen is a vonaton vannak. A Nyugati pályaudvar ügyeletese a biztonsági őrség munkatársait a helyszínre küldte, hogy kísérjék vissza az utasokat a peronokhoz a mintegy 200 méterre lévő tárolóvágánytól.

A vasúttársaság belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy az indulásra váró vonaton megfelelően tájékoztatták-e az utasokat a járat elmaradásáról, illetve a kivontatás megkezdésekor meggyőződtek-e a személykocsik kiürítéséről.

A semmi közepén hagyta az utasokat a MÁV | Alfahír

Egy Facebookra felkerült beszámoló szerint a péntek délután 17:38-kor induló monori személyvonat - egy kiadós késést követően - a semmi közepén hagyta az utasait. Mint kiderült, miután elindult a Nyugatiból, nem sokkal később megállt. Bár az utasok egy darabig türelmesen vártak, végül vissza kellett battyogniuk a pályaudvarra.

A visszatérítési és kártérítési igényeket a MÁV-START ügyfélszolgálata kezeli és bírálja el, ezért a vasúttársaság arra kéri a június 15-én délután, a Nyugati pályaudvarról Monorra közlekedő 2786-os számú vonatra felszállókat, hogy az utazásra jogosító menetjeggyel, bérlettel forduljanak az ügyfélszolgálathoz. A visszatérítési igényeket az ügyfélszolgálat a lehető legrövidebb időn belül egyedileg elbírálja, és megalapozott igény esetén az utasokat kompenzálni fogja.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss