Gyöngyösi Márton: siker, hogy függetlenként bekerültem az Európai Parlament Külügyi Bizottságába

Gyöngyösi Márton: siker, hogy függetlenként bekerültem az Európai Parlament Külügyi Bizottságába

A Jobbik európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy bekerült az Európai Parlament Külügyi Bizottságába (AFET).

„Mindez nem csak azért fontos, mert az egyik legnagyobb presztízsű bizottságban ül a Jobbik, ami kijelöli a hiteles nemzeti néppárt helyét Európában, de azért is, mert számos olyan döntés születik a Külügyi Bizottságban, mely az Unió keleti határán található Magyarország életét nagyban befolyásolja”

- írta a közösségi oldalán Gyöngyösi Márton, aki pártjában és a magyar parlamentben is hangsúlyosan foglalkozott külügyekkel. Az ellenzéki politikus két cikluson keresztül, 2010 és 2018 között az Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke, 2018-tól az EP-választásig pedig a rendes tagja volt, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének rendszeres résztvevőjeként is dolgozott és felszólalt külügyi témákban.

„Nagy siker, hogy független, új képviselőként az Európai Parlament Külügyi Bizottságának tagjai közé is bekerültem”

- fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.

Az uniós külügyi bizottságban kapott még helyet a Fidesz négy képviselője, Trócsányi László, Gál Kinga, Deli Andor és Bocskor Andrea is.

Az Alfahír telefonon érte el a jobbikos politikust, aki reagált Ursula von der Leyen jelölésére is. A személyét tekintve, Gyöngyösi Márton nem tartja alkalmas jelöltnek Ursula von der Leyent, de a kiválasztását is botrányosnak nevezte.