Közvéleménykutatásba oltott álhírkampánnyal járatják le Keszthelyen az ellenzéki polgármesterjelöltet

Közvéleménykutatásba oltott álhírkampánnyal járatják le Keszthelyen az ellenzéki polgármesterjelöltet

Ártatlannak tűnő közvéleménykutatással igyekszik bemocskolni a fideszes polgármesterjelölt riválisát a kormányoldal Keszthelyen. Az ellenzéki pártok által támogatott Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület azt írja Facebook-oldalán, hogy az Amygdala Intézet telefonos megkeresésekben ugyan azt állítja, hogy népszerűséget mérnek, valójában viszont azt sugalmazzák, hogy

"Czuth Zoltán László, a KÉVE polgármesterjelöltje Brüsszellel megegyezve migránsokat akar Keszthelyre telepíteni."

A egyesület szerint az álhírterjesztés arra alkalmas, hogy az alacsonyabban képzett, mentálisan kiszolgáltatott rétegek kritikai gondolkodásra való képtelenségével visszaéljenek, és "szó szerint programozzák őket" ellenük. A módszer hatásosságát egyébként a tavalyi országgyűlési választás is igazolta, ahol az Amygdala hasonló, kutatásnak álcázott narancsos propagandával telefonált körbe több tucat települést. 

Nemcsak Keszthelyen, a NER balatoni fővárosában próbálkoznak hasonló kamukkal a fideszesek, az egyesület szerint többször is lebuktak már.

"A Fidesz névtelen, arctalan provokátorai tehát újabb szinten támadnak. Volt már szó korábban is erről a módszerről az országos sajtóban, ugyanazt vették elő, amit például Balatonalmádiban. Brüsszelre és Soros Györgyre hivatkoznak, és megkérdezik, hogy arra a jelöltre szavaznának-e, amely segít ezeknek migránsokat betelepíteni Keszthelyre, vagy inkább arra a jelöltre, aki Orbán Viktor politikáját támogatva védi meg a kerítést."

Az egyesület hozzáteszi: az alapítók nem is rejtették véka alá, hogy mit szeretnének, az amygdala ugyanis az agynak arra a részére utal, amely a félelemért, a primitív érzelmekért felelős. A "közvélemény-kutató" Facebook-oldalán egymást érik azok az értékelések, amelyben arra panaszkodnak, hogy egyértelmű fideszes kampányt végeznek, a kérdések egy az egyben a kormányzati álláspontot sugalmazzák.

Az emberek hülyítéséért egyébként igencsak jól fizetnek az Amygdalát üzemeltető Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaságnak. A cég tavaly 500 millió forintos árbevételt ért el és 35 milliós osztalékot fizetett a tulajdonosoknak.

Valamitől igencsak retteghet a Fidesz Keszthelyen, ahol különösen gusztustalan kampányt folytat az Orbán-család helyett a helyiekét néző polgármesterjelölttel szemben, egy hete eltüntették egyik támogatója 20 ezres Facebook-oldalát, a kormánypártokat pedig kamukommentelőkkel védik.

Fideszes trollok után hackereket uszítottak a keszthelyi ellenzéki egyesület oldalára?

Ahogy arról a magyar sajtóban elsőként beszámoltunk, a keszthelyi ellenzéki pártokat és civil szervezeteket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebook-oldalára nemrég trollokat uszított a Fidesz, miután a szervezet látványosan igyekezett hátráltatni a Balaton NER-tulajdonba vételét. A KÉVE egy sikeres demonstrációval vívta ki a kormánypárt haragját, melyen Keszthely utolsó szabadstrandjának fizetős "kutyás élményparkká" való átalakítása ellen tiltakoztak.