Véres hétvége az USA-ban: Chicagóban is halálos áldozatot követelő lövöldözés volt

Véres hétvége az USA-ban: Chicagóban is halálos áldozatot követelő lövöldözés volt

Chicagóban is több helyen voltak fegyveres támadások vasárnapra virradóra – írja az MTI –, a helyi média összesítése szerint

három ember meghalt és 37 megsebesült a lövöldözésekben.

A metropoliszban vasárnapra virradóra öt helyen lövöldöztek. Egy utcai mulatságon négy embert sebesítettek meg, és egyikük a helyszínen belehalt sebesüléseibe. Egy másik helyen, egy parkban hét embert sebesítettek meg, többen közülük válságos állapotban vannak.

Anthony Guglielmi, a chicagói rendőrség kommunikációs vezetője vasárnap a Twitteren azt közölte:

az eddigi információk szerint a chicagói lövöldözésnek nincs köze a szombaton a texasi El Pasóban és a vasárnap hajnalban az ohiói Daytonban történt tömegmészárlásokhoz.

Tragikus volt az elmúlt 24 óra országunkban

– fogalmazott mikroblogbejegyzésben Guglielmi.

A CBS televízió chicagói szerkesztősége arról tudósított, hogy a városban előző nap, szombaton 12 helyen, pénteken pedig 4 helyen volt lövöldözés. Egy másik tudósításuk szerint az észak-amerikai nagyvárosban hétvégi lövöldözéseiben legalább hárman meghaltak és harmincheten megsérültek.

Az El Pasó-i tömegmészárlásról itt számoltunk be:

Lövöldözés volt egy texasi plázában, sok a halott és a sérült

Frissítés: Magyar idő szerint éjszaka az amerikai hatóságok közzétették az áldozatok számát is. A CNN azt írja, az El Pasó-i Cielo Vista bevásárlóközpontban elkövetett támadásnak 20 halálos áldozata van, a sérültek számát pedig Greg Abbott texasi kormányzóra hivatkozva 26-ra teszik.

A daytoni lövöldözésről pedig itt olvashatnak részleteket:

Fegyveres támadás Daytonban, többen meghaltak

Lövöldözés volt az Ohio állambeli Daytonban, a rendőrség szerint többen meghaltak és megsebesültek a támadásban. A lövöldözésben többen megsérültek, akiket egy közeli kórházakba szállították, a rendőrség lezárta a környéket. Egyelőre nincs információ arról, hogy pontosan mennyi ember sérült meg a támadásban.