Nem kérünk a külföldi mocsokból! A kamionszámra rájuk öntött szennyvíziszap ellen tüntettek Székesfehérváron

Nem kérünk a külföldi mocsokból! A kamionszámra rájuk öntött szennyvíziszap ellen tüntettek Székesfehérváron

Tegnap írtuk meg, hogy Semjén Zsolt július eleji ígérete ellenére Székesfehérváron semmi sem változott, a város közelébe a mai napig kamionszámra hordják a külföldi szennyvíziszapot. 

Ahogyan arról portálunk is beszámolt, Székesfehérvár mellett, két Natura 2000-es terület között húzódik meg az az egykori agyagbánya, ahová több tízezer tonnányi külföldi szennyvíziszapot szállítottak és szállítanak. A horvát termelés több mint fele érkezett ide 2018-ban, de nemcsak onnan, hanem Szlovéniából, Szerbiából és még Olaszországból is több ezer tonna bűzös masszát raktak le a Székesfehérvár határától egyébként pár perc autóútra levő területen. 

Stummer János, a Jobbik alelnöke júniusban a helyszínen járt, ahonnan egy vödör fekáliát vitt ajándékba a helyzet kialakulásáért felelős kormány fejének, Orbán Viktornak Felcsútra. 

Az átható bűzt eredményező brutális környezetszennyezés elleni keddi demonstráción a jobbikos Tóth Nóra, a momentumos Barlabás András, a DK-s Ráczné Földi Judit és a közös polgármesterjelölt, az MSZP-s Márton Roland szólalt fel.