Na, most akadhat ki az irigykedés-generátor: Vajna Tímea örökölheti Andy 123 millió dolláros vagyonát

Andy Vajna
Eltűnt a milliós vagyonról szóló eredeti végrendelet - ez akár egy nem túl eredeti Hollywood-i film forgatókönyve is lehetne, de úgy tűnik, ilyen a valóságban is megtörténik. Méghozzá egy elhunyt Hollywood-i producer özvegyével a főszerepben. 

A hvg.hu találta meg azt a dokumentumot, melyben a közjegyző a törvényes öröklés szerint 1/1 hányadban átadja Vajna Tímeának Andy Vajna 123 millió dolláros vagyonát. 

A dokumentumból kiderül, hogy bár Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, annak eredeti példánya

“nem volt fellelhető”,

a hagyatéki tárgyaláson eredeti példány nem került bemutatásra, a felek a hagyatéki tárgyaláson nem rekonstruálták a végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során figyelembe venni nem tudta. 

 "A közjegyző a hagyatéki eljárásban elhangzott nyilatkozatok és a rendelkezésre álló iratok alapján a rendelkező részben írtak szerint állapította meg az örökhagyó hagyatéki vagyonát és a hagyatéki tartozásokat. Az örökhagyó hagyatékából az örökhagyó házastársa az őt megillető örökrészre igényt tartott, a hagyaték átadását a törvényes öröklés rendje szerint kérte. A fénymásolatban rendelkezésre álló végrendeletben végrendeleti végrehajtóként kijelölt személy az eljárásban az öröklés rendjét nem vitatta. Az örökhagyó házastársának az örökhagyó hagyatékával szemben házastársi vagyonközösségi igénye nem volt”

- írják a dokumentumban. 

Hagyatéki vagyonként az AV Perfect nevű céget határozzák meg, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (mai árfolyamon 37,3 milliárd forint). A többi hagyatéki vagyonhoz nincs érték írva - írta a lap. Ide tartoznak a következők:

  • az AV Holdings nevű cég
  • egy Bentley
  • három bankszámla
  • egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás 
  • műkincsek.

Amennyiben sikerül bezsebelnie Vajna Tímeának a 31 milliárdot, papíron legalábbis megelőzi ezzel a vonatkozó rangsorban Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt.