Orosházán győzött az ellenzéki jelölt, Raffai János

ORosháza

A Békés megyei városban szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a választást az 1-es számú választókerületben Az ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, Momentum, MMM) jelöltje, Raffai János a szavazatok 53 százalékát megszerezve győzte le a Fidesz jelöltjét, Tóth Zoltánnét.

"Hatalmas ellenszélben kellett kampányolnunk, a Fidesz nagyon komolyan vette a választást. Itt volt a megyei elnökük, az országgyűlési képviselőjük, még ma is az utcát járták folyamatosan

- mondta érdeklődésünkre Szabó Ervin, a Jobbik orosházai elnöke és városi képviselője.  

Így legyőzhetik a Fideszt Orosházán - minden ellenzéki szavazattal számolhatnak a vasárnapi időközin

A jászberényi csúfos kudarc után, de még a dunaújvárosi előre kalkulált vereség előtt, a Fidesz pártlogóval igyekszik megvédeni a maffiavádakkal gyanúsított Simonka György üzleti érdekeltségeit a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Orosházán. Az ellenzék azonban most egységesebb, mint amilyen októberben volt, és meg akarják mutatni, ők vannak többségben a városban.

Hozzátette: sajnos nagyon alacsony volt a részvétel, de ez egy időközi választáson azért nem is olyan meglepő. Emlékeztetett: a Közösen Orosháza Városáért lokálpatrióta egyesület mögött ott vannak az ellenzéki pártok, így a Jobbik, a Momentum és a DK, illetve a Mindenki Magyarországért Mozgalom.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az októberi helyhatósági választással ellentétben, ezúttal nem indított jelöltet az MSZP, így megvalósulhatott a teljes ellenzéki egység (ha a mindig, mindenhol elinduló Munkáspártot nem számoljuk ide).

"Ez nekünk erőt ad, és továbbra is azt mondjuk: együtt, közösen. Együtt, közösen dolgozunk tovább, ahogyan most is, úgy a jövőben is"

Kérdésünkre, miszerint vállalja-e a képviselő jelöltséget, amennyiben Simonka György lemondani kényszerül és új országgyűlési választásra kerül sor a körzetben, igennel válaszolt Szabó Ervin.