Érd polgármestere sokallja a közpénz milliárdokat a városi kézilabda csapatra

Érd polgármestere sokallja a közpénz milliárdokat a városi kézilabda csapatra

Csőzik László, Érd polgármestere a Facebook-oldalán írt a város női kézilabda csapatával kapcsolatban. Egyrészt jelezte, hogy rengeteg közpénz megy a csapatra, amit a közösség magára is fordíthat, másrészt finoman felhívta a figyelmet a sportágban tapasztalható viszonyokra: rengeteg az idegenlégiós az állami támogatásokban dúskáló klubokban, megnehezítve a magyar tehetségek dolgát.

Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra,...

Közzétette: Csőzik László – 2020. február 15., szombat

 

"Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!" - írta a polgármester. 

Kirúgták a női kéziválogatott kapitányát

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy leváltják Kim Rasmussent a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A világbajnokság volt a gond Az idei vébén a csapat célja az első hét hely valamelyike volt, ehelyett tizennegyedikként sikerült befutni, ami az olimpiai kvalifikációt is megnehezíti.