Benyújtották a határőrség visszaállításáról szóló javaslatot, mutatjuk, miért fontos ez

Benyújtották a határőrség visszaállításáról szóló javaslatot, mutatjuk, miért fontos ez

Ismét felszólítja a kormányt a Jobbik a határőrség visszaállítására, a 2008-ban megszüntetett szervezet újjászervezéséről szóló határozati javaslatot Z. Kárpát Dániel alelnök és Jakab Péter pártelnök benyújtotta az országgyűlésnek. Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese pedig Facebookra feltöltött videójában magyarázza el, miért fontos az, hogy a javaslatot végre elfogadja a Fidesz.

A határ védelmét jelenleg ellátó rendőrség és a honvédség túlterhelt, és ez akadályozza ezen szerveket a feladataik rendeltetésszerű ellátásában

- a többi közt ezzel indokolja Jakab Péter és Z. Kárpát Dániel frissen benyújtott határozati javaslatában, hogy miért van szükség az önálló határőrség felállítására. A dokumentum alapján újonnan létrejövő szervezet alapfeladata lenne az államhatár védelme. A megfelelő szakmai utánpótlás kiképzése érdekében visszaállítanák határ-rendész szakképzés, valamint a határ-rendész vezetőképzést is.

A magyar emberek biztonságával játszik az, aki nem veszi komolyan a kérdést

A témában Gyöngyösi Márton is megosztott egy videót, amelyen azt hangsúlyozza, hogy 

a határvédelem egy szakma, amely erre a célra felkészített szakembereket igényel.

A politikus szerint a határőrség visszaállítása mellett az uniós határőrséggel és a többi tagállam hatóságaival is együtt kell működni az ország érdekében.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne sodorja veszélybe a magyarok biztonságát! A határvédelem egy szakma, amely...

Posted by Gyöngyösi Márton on Wednesday, March 4, 2020

A jobbikos EP-képviselő úgy látja, hogy az Orbán-kormány a magyar emberek biztonságával játszik, amikor lesöpri a határőrség visszaállítására irányuló javaslatokat.

Alulfizetett, kimerült rendőrökkel nem védhető hatékonyan a magyar határ

- fogalmaz Gyöngyösi, aki arra emlékeztet: a Jobbik még az „arab tavasz” nevű tüntetéssorozat idején felhívta a figyelmet az (akkor még csak) esetleges közel-keleti konfliktusok okozta migrációs válságra és az ezek kezeléséhez szükséges intézkedések kidolgozására.

Erdogan miatt megnőhet a nyomás a magyar határon

A koronavírusról és az illegális migrációs helyzetről is tájékozódott szerdai zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága - közölte a bizottság jobbikos elnöke, Stummer János a testületi ülés utáni sajtótájékoztatón. A konzervatív jobboldali politikus szerint múlt csütörtök óta, amikor is a török elnök, Erdogan bejelentette, hogy megnyitja a határokat, változott a biztonsági helyzet, úgy véli, hosszan elhúzódó problémára kell felkészülnie hazánknak.

Aztán, amikor 2015-ben kitört a migrációs válság, a Jobbik nem csak a kerítésépítést, de a 2008-ban megszüntetett határőrség visszaállítását és uniós szintű határőrizeti együttműködést is javasolt, de a kormány a saját érdekeit szem előtt tartva tettek helyett EU-ellenes és gyűlöletkampányt indított.

Gyöngyösi szerint a mostani migrációs hullámot kiváltó szíriai beavatkozást egész Európa elítélte, egyedül Orbán Viktorék üdvözölték Törökország akcióját. A Jobbik nevében ezért felszólítja a kormányt arra, hogy ne sodorja veszélybe a magyarok biztonságát.