Mellékzönge a március 15-i „koronainfón”: a sajtószabadság ünnepe?

Mellékzönge a március 15-i „koronainfón”: a sajtószabadság ünnepe?

Kovács Zoltán államtitkár az operatív törzs ülését követő vasárnapi sajtótájékoztatóján meglehetősen arrogánsan reagált az olyan újságírói kérdésekre, melyek akár a MOK felhívására, akár Pintér Sándor miniszter koronavírus-vizsgálatára vonatkoztak. Válaszokat vagy nem, vagy csak hiányosan adott, viszont azzal vádolta kollégáinkat, hogy csupán szenzációra vágytak. Az RTL Klub riporterének például március 15-én (mely márciusi ifjak tizenkét pontjának köszönhetően a sajtószabadság ünnepe is) egyenesen

meg akarta mondani, mi szerepeljen a tudósításban.

Az N1 TV pedig arról tájékoztatta portálunkat, bár szerettek volna,

nem is kaptak lehetőséget kérdés feltevésére.

Az ellenzéki pártok közös közleményben reagáltak Kovács Zoltán viselkedésére:

„Jogos elvárása Magyarország polgárainak, hogy naponta pontos és alapos tájékoztatást kapjanak, és ebben az elvárásukban az újságírók képviselik őket. Ők teszik fel azokat a kérdéseket, amelyek az emberekben felmerülhetnek. Ezt a kormánynak a tájékoztatásai során fokozottan figyelembe kell vennie!

Tisztelettel felhívjuk a kormány figyelmét arra is, hogy a leghitelesebb információ a koronavírussal kapcsolatosan az egészségügy dolgozóinak a szakmai véleménye. Éppen ezért megfontolásra ajánljuk a kormánynak, hogy az ő javaslataikat nyomatékosan vegye figyelembe a döntések meghozatalakor!”