Honnan lesz fizetése azoknak, akiknek a vírus miatt otthon kell maradniuk?

Honnan lesz fizetése azoknak, akiknek a vírus miatt otthon kell maradniuk?

Ötpontos gazdasági akciótervet hirdetett a Jobbik – mondta Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A politikus szerint aggasztó az első otthontöltött munkanapon, hogy a pedagógusok jórésze nem feltétlenül tudja, hogy az ő fizetése milyen körülmények között fog megérkezni, de számos más munkavállalót is érint, hogy lényegében megáll az ország és kényszerszünetre kell vonulni.

Az ellenzéki képviselő szerint felelős politikai erők nem hagyhatnak bizonytalanságot a polgárok életében, a Jobbik kizárólag a megoldásokra koncentrál, ezért összeállítottak egy ötpontos tervet, ami felelős módon minimalizálhatja a károkat.

A Jobbik munkahelyvédelmi alapot állítana fel a költségvetés és a legnagyobb tőkeerejű – jellemzően multinacionális cégek befizetéseiből, hogy szükség esetén ebből működhessen zavartalanul a bérek folyósítása.

Felszólítják a kormányt, hogy állapodjon meg a bankszövetséggel egy hiteltörlesztési- és kilakoltatási moratóriumról, valamint kezeljék a lakbér- és rezsifizetési nehézségeket is.

Z. Kárpát üdvözölte, hogy számos európai országban hatósági árszabályozást vezettek be a védekezéshez szükséges eszközökre, például a maszkokra és kézfertőtlenítőkre. Felháborítónak és vérlázítónak tartja a brutális hazai áremelkedést ezeknél a termékeknél.

Honnan kapnak a kényszerből otthon maradók fizetést? A Jobbik kidolgozta a megoldást! Z. Kárpát Dániel online sajtótájékoztatója.

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2020. március 16., hétfő