A köztévé élő adásban mutatta be, mekkorát hazudik a kormány a felhatalmazási törvényről

A köztévé élő adásban mutatta be, mekkorát hazudik a kormány a felhatalmazási törvényről

A Fidesz még a saját szavazói elől is titkolja a felhatalmazási törvény lényegét. 

Valószínűleg nem ez volt a cél, de a köztévé nagyon szépen bemutatta, mi a gond az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban,

és miért nem támogathatja azt egyetlen felelős politikai erő sem.

 

Hazaárulás, ha a hatalom előrébb való, mint a koronavírus elleni védekezés?

A mostanihoz hasonló rendkívüli veszélyhelyzet idején az országnak igazi, erőskezű államférfira van szüksége, az pedig legkésőbb hétfőn kiderül, hogy legalább törekszik-e arra Orbán Viktor, hogy annak tűnjön. Idő még van, de egyelőre úgy néz ki, hogy szívesebben bújik a pancser pojáca szerepébe, aki valódi cselekvés helyett saját hatalmát szeretné először biztonságba tudni.

Pedig szépen indult a reggel. 

Fábián Barna szerkesztőnek csak annyi lett volna a dolga, hogy minden gubanc nélkül többször is elhangozzon az adásban az alábbi mondat:

"a magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet."

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója ennek megfelelően ismertette is a mérési adatokat, figyelmeztetve, hogy még a kormánykritikus szavazók is támogatnák a koronavírus-járvány okán a veszélyhelyzet meghosszabbítását. 

És ekkor jött a csapás. A nem várt csapás. 

Ugyanis valamilyen oknál fogva Fábián Barna felvetette, hogy az ellenzéki pártok konkrét időkerethez kötnék a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem pedig addig, "ameddig szükség van" a parlament összehívása nélküli rendeleti kormányzásra. Mráz itt láthatóan megzavarodott, és azt válaszolta, "ennyire precízen nem lehet mérni", nem tudnak arra rákérdezni, hogy a válaszadók támogatnák-e, ha csak 30-60-90 napra kapna felhatalmazást az Orbán-kormány.

Így arra sem kérdezett rá senki a Nézőpontnál, hogy a magyarok hány százaléka támogatná, ha Orbán Viktor korlátlan időre kapná meg a teljhatalmat.

És ha nem lehet precízen mérni, akkor marad a csúsztatás. 

Elég gyorsan kiderült a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatos kormányzati hazugság: még a saját szavazói előtt is rejtegeti a Fidesz, hogy időkorlát nélkül vezetné az országot parlamenti kontroll nélkül.

Egyébként az elemző egy másik elejtett mondata is bizonyítékkal szolgált arra, hogy a felhatalmazási törvényt nem a járvány lassítása érdekében terjesztették ebben a formájában a parlament elé, hanem pusztán Orbán Viktorék politikai haszonszerzése a cél; Mráz Ágoston Sámuel szerint ugyanis a mai és holnapi parlamenti szavazásokon, azaz

"a napokban fog eldőlni a '22-es választás is".

Kit érdekel a járvány, ha a cél 2022, nem igaz?

A kormány még a járvány idején is trükközik a törvényhozásban

Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is. Hihetetlen, hogy itt tartunk. Elért hozzánk is a járvány, aminek a tétlenkedésből adódó szörnyű hatásait nap, mint nap láthatjuk az Olaszországból érkező hírekben.