Felháborítónak tartja a szociális szakszervezet, hogy róluk megfeledkezett a kormány

Felháborítónak tartja a szociális szakszervezet, hogy róluk megfeledkezett a kormány

Orbán Viktor péntek reggel jelentette be, hogy minden egészségügyi dolgozó félmillió forintot kap idén a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében. Az ágazatra hatalmas teher nehezedik, miközben az érintettek béremeléssel kapcsolatos kéréseit évek óta figyelmen kívül hagyja a kormányzat.

Hasonló helyzetben vannak a szociális dolgozók, akikre szintén óriási teher nehezedik a koronavírus elleni védekezés miatt, viszont az ő munkájuk elismeréséről nem beszélt a miniszterelnök. Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének (SZÁD) elnöke az Alfahírnek úgy fogalmazott, a mostani krízishelyzetben még nagyobbak az elvárások, viszont úgy tűnik, a szép szavakon túl megint nem kapnak semmit. 

"Fontos hangsúlyozni, mi nem sajnáljuk az egészségügyi dolgozóktól ezt a juttatást, sőt kifejezetten támogatjuk, hogy ők kapnak, de mi is szeretnénk ebben részesülni. Ezzel elismerhetnék végre, az ágazatban, a frontvonalban dolgozó 80 ezer munkatársunkat is.”

A járvány kitörése előtt is rendszeresen kérték helyzetük rendezését, Rétvári Bence decemberben személyesen vette át az erről szóló kérelmeket, de az EMMI parlamenti államtitkára azóta az érdekképviselet szerint szóba sem áll a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével.