Rákay Philip megszerzett egy híres balatoni villát

Rákay Philip megszerzett egy híres balatoni villát

Április óta Rákay Philip érdekeltségébe tartozik a XIX. században élt Ranolder János veszprémi püspök nagy hírű badacsonytomaji nyaralója – tudta meg a 24.hu.

Mint írják: a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyetteseként, valamint fideszes önkormányzatok korábbi tanácsadójaként ismert Rákay cége az Opten cégadatbázis adatai alapján azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a  Ranolder-villa tulajdonosa.

A jelentős felújításra szoruló ingatlant – éveken át tartó pusztulása után – 2017 nyarán Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István cége vásárolta meg. Az akkoriban még független Magyar Nemzet információi szerint a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a Ranolder-villát és a hozzá tartozó birtokot. Bár Badacsonytomaj önkormányzatának elővásárlási joga volt az épületre, a település polgármestere, Krisztin N. László akkor azt mondta a lapnak, nincs százmillió forintjuk a vételár kifizetésére és további pénzük sem a felújításra.

Végül Tiborcz István is meggondolta magát, és 2018 augusztusában túladott az épületen. Az ingatlant megvásárló Zemplén Market Zrt. – mint azt a hvg.hu megírta – 135 millió forintos értéken vitte be a villát az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be. Ezt a társaságot vásárolta meg Rákay Philip kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt.

Orbán Viktor barátja után Orbán Viktor veje is kiszáll az Appeninnből

A Tiborcz István érdeketleségébe tartozó BDPST Zrt. is kiszáll az utóbbi időben szárnyaló ingatlanos cégből. Az indoklás viszont a hazai üzleti viszonyokat ismerve viszont nem mindannapira sikeredett. "Annak idején azért is kezdtem el komolyabban ingatlanbefektetésekkel foglalkozni, mert ez egy olyan terület, amelyet kevésbé érintenek állami és önkormányzati tenderek, én pedig még a látszatát is el akartam kerülni annak, hogy a személyem miatt előnyben részesülnének az érdekeltségeim.