Fenyegetéseket kapott egy fideszes trolloldaltól a gyermekét féltő anyuka

Fenyegetéseket kapott egy fideszes trolloldaltól a gyermekét féltő anyuka

Többen trágár, fenyegető hangvételű üzenetet küldtek annak az édesanyának, aki Facebookon számolt be arról, hogy 18 hónapos kisfiát nem akarták koronavírusra tesztelni a Heim Pál gyermekkórházban annak ellenére sem, hogy tüdőgyulladást állapítottak meg nála.

Az Alfahírnek az anyuka, Güth Nikolett korábban már elmondta, hogy kisfiát több hete tartó betegségét követően utalták be a Heim Pál kórházba, ahol vér- és vizeletvizsgálatot, valamint tüdőröntgent végeztek rajta. Ekkor kiderült, hogy a kicsinek tüdőgyulladása van, az anyuka ezért megkérdezte, hogy végeznek-e rajta koronavírus-tesztet is, hiszen a koronavírusnak ez egy jellemző velejárója.

A kórházban az anyukának azt mondták, hogy azért nem végzik el a tesztet, mert a protokoll szerint csak fekvőbetegeket tesztelhetnek.

Güth Nikolett ezt követően dühös hangvételű posztban osztotta meg történetét a nyilvánossággal, írását pedig több mint tízezren osztották meg.

Az RTL Klubnak azonban sikerült megszólaltatnia a kórházat, ahol egészen más megvilágításba került az eset. Kiderült, hogy a kórházban a röntgenfelvétel, valamint a több hete fennálló betegség jellemzői alapján is kizárhatták a koronavírus-gyanút, így szakmai szempontból indokolt lehetett a tesztelés elutasítása.

Ez viszont azt jelenti, hogy az anyuka nem rosszindulatú volt, hanem egyszerűen félretájékoztatták a kórházban.

Neki ugyanis azt mondták, hogy a protokoll szerint csak bent fekvő betegeken végeznek tesztet; nem pedig azt, hogy más típusú vizsgálatok alapján kizárták a vírusfertőzés lehetőségét.

Így Güth Nikolett posztjában semmilyen álhír nem szerepelt, a gyermeke egészségének féltéséből eredő dühe teljesen érthető volt. Ugyanakkor azzal, hogy a (szerkesztés előtti) posztjában „gratulált” Orbán Viktornak is, magára vonta a fideszes trolloldalak, bérkommentelők és szektás hívők haragját.

Egy közel 30 ezer követővel rendelkező fideszes oldal az anyuka személyes profiljának linkjével együtt nevezte álhírnek a történetet, azzal vádolva őt, hogy a gyermekét használja fel az „orbánozásra”.

Miután védekezni próbált, az első kommentje után letiltották.

Az uszítás eredményeképp Güth Nikolett az Alfahírrel megosztotta, hogy több fenyegető üzenetet is kapott:

A fideszes trollokat és követőiket az már nem érdekelte, hogy itt nem álhírről, hanem egy kórházi félretájékoztatásból eredő félreértésről volt szó.

Bárki dühös lett volna, ha gyermekét azért nem vizsgálják ki valamire, mert "nem lehet".

Azonban mivel a posztban Orbán Viktor neve is szerepelt, a hívők féktelenül nekiestek a gyermekét féltő édesanyának, hiszen az ő értékrendjükben nem a család védelme, hanem az elnök imádata az első. Az anyuka kénytelen volt lekapcsolni Facebook-oldalát a fenyegetések miatt.