Nem enged a Jobbik a Mészáros-adóból

Nem enged a Jobbik a Mészáros-adóból

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője úgy véli, egyszerre kell megküzdenünk a vírus egészségügyi következményeivel, a gazdasági válság kihívásaival és

a válságot kihasználó, gátlástalanul harácsoló NER-lovagokkal

– mondta a politikus csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki honatya szerint Olaszországhoz hasonlóan, ahol a maffia próbálja kihasználni a járványt a saját gyarapodására, Magyarországon a miniszterelnök köre teszi ezt. Úgy látja, „a Cosa Nostrához hasonlóan Orbán és barátai kihasználják a járványhelyzetet”, példaként utalt a Kartonpack esetére, melyben a járvány miatt veszélyhelyzet miatt állami felügyeletet rendeltek el, majd lecserélték a menedzsmentet is.

Állami felügyelet alá került a vállalat, az új cégvezetők fideszesek lettek

Nem sokkal az után, hogy a Kartonpack Nyrt. dobozgyártó cég váratlanul állami felügyelet alá került, a vállalat élére kinevezett kormánybiztos lecserélte az igazgatótanács és a legtöbb bizottság tagjait - hivatkozik az Index csomagolóipari, részben gyógyszeres kartondobozokat is gyártó cég közleményére.

Szilágyi felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök strómanjaként emlegetett Mészáros Lőrinc a különleges jogrend ideje alatt is „sorra nyeri a közbeszerzéseket”, túlárazza beruházásait, szerzi meg a balatoni kikötőket, kempingeket.

Milliárdokból újulhat meg a Mészárosék által üzemeltet kemping Balatonfüreden

3,2 milliárd forint egyedi támogatást kér a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a fideszes Bóka István vezette Balatonfüred a kemping turisztikai fejlesztésére, hogy „a jelenlegi, a városimázst is romboló állapotokat megszüntesse" - írja a 24.hu. A város tulajdonában lévő, de a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett kemping 4,3 milliárdos felújítását két részletben valósítanák meg - derül ki a képviselő-testület márciusi 11-i határozatából.

Az ég kék, a fű zöld, Mészáros cége túláraz

A becsült 40 milliárd forint helyett csaknem 20 százalékkal drágábban, több mint 47 milliárd forintos ajánlati árral nyerte el a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó R-Kord és a Strabag alkotta konzorcium a Püspökladány és Biharkeresztes közötti vasútszakasz korszerűsítésére kiírt pályázatot - olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben.

Hasonlóan vélekedett a miniszterelnök vejéről, Tiborcz Istvánról, aki a veszélyhelyzet idején 2 milliárd forintot nyert el kikötőfejlesztésre.

Kétmilliárd forintot dobtak oda Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint támogatást az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata - tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Ugyancsak felelevenítette, hogy a koronavírus turisztikai hatásairól szóló tanácsadásra 5 milliárd forintot szán a miniszterelnök lányának köre által irányított turisztikai ágazat.

Ön is osztogatna tanácsokat ötmilliárd forintért?

"Már itt is van az első mocskos 5 milliárd, amit a járványra hivatkozva dob oda a kormány saját embereinek. Ezt most: "Turisztikai tanácsadásra" - írja Hadházy Ákos a Facebookon. A „Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére" címmel megjelent közbeszerzési kiírás szerint ötmilliárd forintunkba fog kerülni a roppant fontos tanácsadás.

Az ellenzéki politikus rámutatott, miközben „a NER-hez tartozó barátok, rokonok, strómanok mérhetetlen vagyonokra tettek szert, addig az egészségügy alig kapott több forrást, míg korábban. Ezzel a vagyonnal most „a bajba jutott magyar vállalkozásokat veszik célba” – jelentette ki.

Szilágyi felszólította Orbán, ne segítse ezt a folyamatot, hanem adóztassa meg a mérhetetlen vagyonokat felhalmozókat.

Vezesse be Orbán Viktor az úgynevezett Mészáros-adót, és az ebből befolyó összeget fordítsa a magyar emberek, a magyar vállalkozások megsegítésére!

– zárta tájékoztatóját Szilágyi.