"Mert ilyet nem lehet" - Szijjártó Péter lemondását követeli a Jobbik a miniszter belógása miatt

"Mert ilyet nem lehet" - Szijjártó Péter lemondását követeli a Jobbik a miniszter belógása miatt

Ahogy arról beszámoltunk, Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs (celeb)focista a koronavírus-járvány lassítása érdekében zárt kapuk mögött lejátszott Honvéd-MTK kupameccsről posztolt egy fotót. 

Hogy mennyivel érnek többet ők, mint mondjuk a Honvéd és az MTK szurkolói, azt nem tudjuk, lehet, hogy csak erősebb az immunrendszerük, mindenesetre Szijjártó Péternek kormánytagként van némi politikai felelőssége is.

Erre mutat rá Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke Facebook-posztjában: 

"Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre? Gondolom nem is sejtitek jó dolgotokban, hogy mi a baj ezzel a képpel. Megszoktátok már, hogy rátok nem vonatkoznak a szabályok, ugye.

Tudjátok az a baj ezzel a képpel, hogy ezzel azt üzenitek: nektek mindent lehet. Az uralkodó osztályt nem köti semmilyen szabály, megtehet bármit, amihez kedve szottyan.

Mert ha begördül a VIP-be a miniszteri Audi, hajbókol egyet a portás, lehet kacsint is, s cinkosan továbbot int. Ez történt, no. De hát mi kivetni való van ebben? Mondjátok ti.

Szerintem meg fussa csak át a nemzetközi sajtószemlét, miniszter uram. Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban ilyenkor lemondás következik. Tessék magának is benyújtani. Mert ilyet nem lehet."

Mert ilyet nem lehet?