Ha harc, legyen harc… konzultáljunk!

Ha harc, legyen harc… konzultáljunk!

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

Nemzeti konzultáció címén orbitális marhaságokat sikerül megint lenyomni a magyar nép torkán. Nincs más hátra, mint egyetlen kérdés: kinyíljon-e a bicska a zsebünkben… de tehetnénk mást is.

Kezdik osztani az újabb kormányzati gumicsontot, a sokadik  „Nemzeti Konzultáció” kezdetű helyesírási hibát… Bár lassan olyasmivé válik a „nemzeti konzultáció” is, mint mondjuk a Magyar Nemzet, vagyis úgynevezett állandó cím lesz, azaz időről időre megjelenik ugyanezzel a címmel valami nyomtatvány.

A kérdések olyanok, mint maga a kormányzat – szemfényvesztés az egész. Például a 2. kérdés (fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget az egészségügyben, amíg fennáll a járvány visszatérésének kockázata) valójában azt is megindokolhatja, hogy a jövőben örökre legyen veszélyhelyzet, elvégre járvány bármikor kitörhet, sőt lehetséges a koronavírusnál sokkal veszélyesebb járvány is…

A 4. kérdésben szereplő „védekezéshez szükséges felszerelés” gyártása igencsak cseppfolyós dolog, elvégre jóformán egyetlen alapanyagot sem gyártunk idehaza, amiből egy használható maszkot össze lehet rakni. Kérdés tehát, hogy a teljes vertikum kiépítendő-e, ha a lakosság úgy szavaz. És nemcsak a maszkra, hanem a lélegeztetőgéptől a konténerkórházig mindenre, elvégre ez mind a védekezéshez szükséges felszerelés, nem is beszélve például a mentőautóról, netán a mentőhelikopterről...

A tanárok ingyenes internethasználata mint kérdés is jellemző erre az egész országra. Szíveskedjék a kormány vagy bárki mondani egy olyan szakmát, amelyben a munkavállaló a saját költségén biztosítja a munkavégzéshez szükséges elemi eszközöket. Láttunk már katonát, aki hazulról viszi a tankot a szolgálatba? Vagy orvost, aki otthoni szikével operál?

Tényleg nem érdemes belemenni, úgy baromság az egész, ahogy van. Különösen bájos a 11. kérdés, amelyik nem tiltaná a magyar vállalatok ellenséges célú belföldi felvásárlását! Azt hiszem, értjük egymást. Ha Mészáros Lőrinc kíván megvenni egy vállalatot, az per definitionem barátságos lépés…

Csak remélhetjük, hogy az épkézláb emberek sem felejtenek, és ők is ott folytatják, ahol a járvány előtt abbahagyták:

hackeljük meg a „nemzeti konzultációt”!

A magam részéről nagyon remélem azt is, hogy az ellenzéki pártok is csatlakoznak a nép értelmesebbik feléhez, és beszállnak a néphülyítés ellehetetlenítésébe.

Például elmondhatják az Országgyűlésben, hogy ha a kormánynak jut nyolcezermillió forintja Mészáros Lőrinc szeretgetésére, akkor jusson ennek a töredéke a tanárok ingyenes internet-hozzáférésére is.

Nem kell ehhez konzultációs bohóckodás.

Ha komolyan gondolják, hozzák meg a döntést és kész. Egyébként visszamenőleg is megtehetik, kifizethetik nyugodtan a tanárok március 15-e utáni internetköltségeit. Észre sem venné a költségvetés.

A magam részéről még azzal tudok segíteni, hogy én is fölteszek néhány konzultációs kérdést. Nyájas Olvasó! Kérem, válaszoljon az alábbi kérdésekre:

  1. Be kell-e tartania a magyar kormánynak a hatályos magyar törvényeket?
  2. El kell-e számolnia a demokratikus kormánynak a közpénzekkel?
  3. Szükségünk van-e sok százszor ezermillió forintért olyan vasútvonalra Budapest és Belgrád között, amely egyetlen várost sem érint a magyar Alföldön? (Tájékoztatásul: azt sem lehet tudni egyelőre, hogy mennyi lesz a végszámla, megismerhetetlen feltételekkel vett föl a kormány kölcsönt a kínaiaktól erre a projektre.)
  4. Szükségünk van-e Paks 2-re a nyilvánosság elől eltitkolt gazdasági, pénzügyi és műszaki keretrendszerben, ahogy most áll a dolog?
  5. Szükségünk van-e évi cirka 100.000.000.000, azaz százmilliárd forintért arra az állami tévé-rádió konglomerátumra, amelyik most működik ennyi közpénzünkből?
  6. Van-e értelme a kormányzat tájékoztató kampányainak (plakátokon, rádióban, tévében, újságokban, interneten?) – Ha csak egyiket is fontosnak tartja, igennel válaszoljon!
  7. Van-e Önnek bizalma a legfőbb ügyészben?
  8. Van-e Önnek bizalma az Állami Számvevőszékben?
  9. Van-e Önnek bizalma a Gazdasági Versenyhivatalban?
  10. Van-e Önnek bizalma az Alkotmánybíróságban?
  11. Támogatja-e, hogy Orbán Viktor azonnali hatállyal köszönjön le hivataláról?

Szemben a kormányzati konzultációval, nyájas Olvasóm, itt kommentelhetsz is.