Csak a tűzijáték több mint egymilliárd forintba kerülhet augusztus 20-án

Csak a tűzijáték több mint egymilliárd forintba kerülhet augusztus 20-án

Tegnap írtunk róla, hogy 6,5 milliárd forintba kerülhet az augusztusi Szent István-fesztivál:

Több mint hatmilliárd forintba kerül majd a háromnapos Szent István-fesztivál

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésből kiderül, a háromnapos Szent István-fesztivál idén nettó 6 milliárd 575 millió forintba kerülhet. Ráadásul ebben a tűzijáték ára nincs benne: a látványosság szervezésre kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg ajánlattételi szakaszban van - derül ki a 24.hu cikkéből.

A 24.hu szerint ez az összeg a tűzijátékot nem tartalmazza, arra külön közbeszerzést írtak ki. Guller Zoltánra, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójára hivatkozva írják, hogy "Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg", ez a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. 

A lap az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben megtalálta, hogy a szerződéstervezetben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) nettó 1,3 milliárd forintos becsült árral számol. Ez egy keretszerződés, összetett feladattal, benne a zenei alappal, a látványtervezéssel, az uszályok telepítésével és a zárt láncú kommunikáció megszervezésével is.

A közeli időpont és a járványhelyzetet kísérő bizonytalanság miatt hirdetmény nélküli eljárásban pályáztatták meg a projektet, három vállalkozást kértek fel ajánlattételre, a lap szerint ezek az Antenna Hungária Zrt., a Valton-Sec Zrt. és a Network 360 Reklámügynökség Kft.

Azt is hozzáteszik, hogy az elmúlt években 222 millióba került az általában félórás tűzijáték.

Jobbik: Felelőtlen a kormány, hogy több pénzt szán az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására

Sajtóközleményt adott ki a Jobbik azok után, hogy kiderült a kormány a háromnapos Szent István-fesztiválra több pénzt szán, mint a Lánchíd esetleges felújítására. A jobboldali ellenzéki párt közleményét változtatás nélkül olvashatják: "Követeljük a kormánytól, hogy az augusztus 20-ára szánt pénzt fordítsák a Széchenyi Lánchíd felújítására, és hagyjanak fel a felelőtlen gazdálkodás elvével, hisz a híd Magyarország számára csoda, jelkép és műalkotás egyben!