Ilyen lesz a kampány? Már most törvénysértő módon hazudott a HírTV egy újságíróról és egy politikusról

Ilyen lesz a kampány? Már most törvénysértő módon hazudott a HírTV egy újságíróról és egy politikusról

Újabb ízelítőt adott a kormánysajtó arról, várhatóan milyen lesz a 2022-es választási kampány - most egy ellenzéki újságírót kevertek bele egy bugyuta hazugságba, méghozzá úgy, hogy a lakhelyét is nyilvánosságra hozták, az adatvédelmi törvényt sértve. 

A dolog lényege, hogy Hadházy Ákos egy postafiók címen is gyűjti a nemzeti konzultációkat, ami nyilvánvaló módon egy postahivatalban található, ami pedig  egy épületben. Csakhogy abban az épületben - és nem a postahivatalban - lakik a 24.hu egyik újságírója - írta a media1.hu.

Így a kormánypárti agytröszt megállapította,

Hadházy a 24.hu egyik újságírójának címére gyűjti a nemzeti konzultáció íveit.

A "hírt" természetesen átvette a lakájmédia többi fóruma is. 

Ahogy arról beszámoltunk, egy másik kormánypárti portál, a Pesti Srácok egyik újságírója, Ambrózy Áron pedig veréssel fenyegette a jobbikos Brenner Kolomant, illetve az LMP-s Keresztes László Lórántot (igaz, tőle végül megijedt a propagandista).

Fontos megjegyezni, nemsokára egy újabb kábelcsatornával bővül a kormányzati portfólió, a Pesti Tv-t tartalmát a Pesti Srácok fogja előállítani. 

Vajon ilyen lesz a kampány?

A Párbeszéd szerint félő, hogy igen. 

Az Alfahír érdeklődésére azt közölték, az elmúlt két évben megtapasztaltuk, mire képes az orbáni, rogáni, habonyi kommunikáció. Felidézték, az országgyűlési és az önkormányzati választási kampányban egymást érték az ellenzéket gyalázó,

"sokszor a náci Németország propagandájának hangvételében terjesztett hazugságok, csúsztatások, inszinuációk",

amelyek nyomán 2018-ban és 2019-ben – Európában alighanem példátlan módon – összesen 170 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek a fideszes médiatermékek.

A párt úgy látja, miután Orbánék évtizedes fegyvere – a bayeri publicisztikákban azóta is ezt tapasztaljuk – a gyűlölet és a hazugság terjesztése, legalábbis feltételezhető, hogy

a kormánypropaganda a 2022-es választások előtt sem változtat stílusán. 

A Momentum sem bizakodóbb.

"Bár reméljük, hogy a választási kampányban ez nem lesz jellemző, ez egyre inkább hiú ábrándnak tűnik. A Fidesz politikusai és szimpatizánsai rendszeresen engednek meg maguknak vállalhatatlan hangnemet embertársaikkal szemben. A Momentum elítél minden ilyen megnyilvánulást, az egyik legfontosabb feladat, amiért a közösségünk küzd, az a politikai kultúraváltás - melyet jelenleg sajnos ez a mocskolódás is erősen jellemez"

- hangsúlyozta az Alfahírnek a párt.

Fake news témában korábban Krekó Péter adott lapunknak egy fontos interjút:

Krekó a fake news elleni harcról: fontos a kínálati oldal szabályozása, mert amit jobban tolnak, abban többen fognak hinni

Létezik-e objektív valóság? Higgyünk minden hírnek, vagy kételkedjünk minden hírben? Hogyan változott meg a kapuőrök szerepe? Hogyan léphetnek fel a társadalom szereplő az álhírek ellen? És mennyire lehet proaktív Vona Gábor és a Második Reformkor Alapítvány kezdeményezése, mely pénzmegvonással büntetné azokat a szerkesztőségeket, akikről bíróság mondta ki, hogy fake newst terjesztenek?