Szombathy Pál visszalépett az Index vezérigazgatói posztjától

Szombathy Pál visszalépett az Index vezérigazgatói posztjától

Az Index.hu-t tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában erősítette meg, hogy Szombathy Pál már nem a lap vezérigazgatója, mivel olyan ellenállásba ütközött 5 nap elteltével, hogy inkább visszalépett a poszttól, ugyanakkor az igazgatóságban továbbra is jelen lesz - írja a media1.

A műsorban Bodolai azt is megerősítette, hogy az újságot jelenleg a főszerkesztő-helyettesek vezetik, vagyis ők még dolgoznak. Szóba került, hogy az Index.hu Zrt. a bevételeiért felelős Indamediának való pénzügyi kitettsége, attól való függősége és az, hogy az Indamedia társtulajdonosa Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. A kuratórium elnöke annyival kommentálta mindezt, hogy az Indamediával való kapcsolatot ő megörökölte, és nem tartja béklyónak, az emiatti kiszolgáltatottságot sem érzi, hiszen egy médiacég a reklámpiactól függ, illetve Vaszily garanciát vállalt számára, hogy nincs veszélyben a függetlenségük. Azt is megjegyezte, ha bármilyen aggasztó behatást érzékelne, azonnal felállna.

Bodolai szerint a felmondott újságírók nagyon tisztességesen végzik a munkájukat, érzése szerint pedig nem mindenki gondolta komolyan a döntését. Ahogy az a lap hétfői szolgálati közleményéből kiderült: az elkövetkezendő hetekben a legfontosabb aktuális híreket a régi, távozó stáb kirakja, illetve felidézik az elmúlt évek legjobb anyagait.

A kuratóriumi elnök azt nem tudta megmondani a műsorban, hogy a lap milyen jövő elé néz, de abban biztos, hogy az indexes hagyományokat akarják folytatni.