Momentum: fideszes tempó, hogy a Gyurcsány-párt hamisított hangfelvétellel támadja a gödi polgármesterüket

Momentum: fideszes tempó, hogy a Gyurcsány-párt hamisított hangfelvétellel támadja a gödi polgármesterüket

Kedd este került ki a Demokratikus Koalíció központi weboldalára egy hangfelvétel, mely szerint a város momentumos polgármestere, Balogh Csaba fideszes képviselőre cserélné szövetségesei, az LMP és a DK által delegált alpolgármestereket. A hangfelvételen Balogh azt mondja, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni az addigi alpolgármestereivel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük „bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat. A Gyurcsány-párt arra hívja fel a figyelmet, hogy a momentumos polgármester első helyen a fideszes nevet, Pintér Györgyöt említi, azaz

a DK szerint a momentumos Balogh Momentum–Fidesz-koalíciót szeretne.

A Momentum válaszában manipulációval vádolta meg Gyurcsány pártját. Mint közleményükben írják,

a közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket,

a felvételből ugyanis a DK kivágta az erre vonatkozó részt. A Momentum saját honlapján közzé is tette a vágatlan felvételt, mely szerint az ominózus részben ez hangzik el:

– Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?
– Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem, nem a Pintér Gyurit mondjátok.

A Momentum szerint

manipulált hangfelvételekkel a fideszes közmédia dolgozik, nem az ellenzék.

Éppen ezért őszintén remélik, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi.

Az ügy előzményeiről itt írtunk:

Göd momentumos vezetője leváltotta alpolgármestereit

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere Facebookon jelentette be, hogy menesztette alpolgármestereit. Indoklása szerint nem a város érdekeit szolgálták, a teljes bejegyzés: Gödön az önkormányzati választáson az ellenzék a 12 fős testületben nyolc helyet szerzett meg, de hétfőn az LMP-s Fülöp Zoltán, a DK-s Lőrincz László (az eddigi alpolgármesterek), valamint még egy DK-s és egy jobbikos képviselő bejelentette, hogy külön frakciót hoznak létre Göd Fejlődéséért néven.

Fegyelmi eljárást indítottak a gödi polgármesterrel szemben

Pénteken a gödi képviselő-testület megszavazta, hogy fegyelmi eljárás induljon Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel - közölte a Momentum. Gödön azt követően feszültek egymásnak a pártok, hogy a momentumos polgármester elvette az LMP-s és DK-s alpolgármestereinek jogköreit, amivel az érintettek szerint felrúgta az ellenzéki megállapodást.