Független polgármestereknek is kampányolniuk kell Koncz Zsófia mellett?

Koncz Zsófia
facebook

Az N1TV számolt be arról, hogy a napokban több érdekes telefonhívást is kaptak a Borsod 6-os választókerületben élők. Többek között a szerencsi, és a tarcali függetlenként polgármesteri széket nyerő településvezetők hívják a választókat, és győzködik őket arról, hogy szavazzanak Koncz Zsófiára.

Szerencs polgármestere, Nyíri Tibor szerepe amúgy valóban érdekes. Egyrészt Nyíri Tibor korábban fideszes politikusként Koncz Ferenc (Zsófia néhai édesapja) egyik legnagyobb politikai riválisa volt, és a bizonyos szempontból le is győzte az országgyűlési képviselőt. Nyírinek a kampány során kellett már magyarázkodnia, amikor Koncz Zsófia azt állította, hogy ő hívta meg egy szerencsi civil rendezvényre - Nyíri szerint Koncz nem mondott igazat.

Az N1TV egyébként korábban már rákérdezett arra a fideszes képviselőjelöltnél, hogy mi a véleménye a független polgármesterek biodíszletként való felhasználásáról, de Koncz Zsófia erre nem volt hajlandó válaszolni. 

Megjegyzendő, a térség infrastruktúrája, közlekedési hálózata még Koncz Zsófia szerint sem megfelelő, viszont a kistelepülések önerő nélkül ki vannak szolgáltatva a kormánypárti politikusok éppen aktuális hangulatának. 

Jakab Péter: kezd valóra válni Koncz Zsófia 2015-ös ígérete, a közmédia zaklatja az ellenzéki aktivistákat

Jakab Pétert a kormánypárti irányítás alá került Észak-Magyarország megyei lap és a HírTV Tiszaújvárosban kérdezte Bíró Lászlóval kapcsolatban, amiről a Jobbik elnöke egy videót is feltöltött a Facebook-oldalára. A politikus felidézte, a közmédia odáig süllyedt, hogy ellenzéki aktivistákat kezdtek el fotózni, kamerázni és zaklatni a Borsod 6-os választókerületben.