Bíró László: ez a kampány nem rólam, nem Gyurcsányról, nem Jakabról, hanem a borsodiaknak adott üres ígéretek bevasalásáról szól

Bíró László
Bíró László
Béli Balázs/Bíró László - Facebook

"Én megtettem önmagamtól a bocsánatkérést, mielőtt bárki felszólított volna engem erre, és ez keresztényemberként, szívből jött"

- fogalmazott Bíró László, az ellenzéki pártok által támogatott országgyűlési képviselőjelölt az ATV Start vendégeként péntek reggel.

A politikusnak elsősorban a kormánysajtóban megjelent kommentekre kellett reagálnia, de külön hangsúlyozta azt is, hogy a zsidóközöségtől is bocsánatot kér, hozzátéve, hisz a megbocsátás erejében.  

"Az emberek közé gyűlöletből ékeket vert"

- így mutatta be a Fidesz 2018-as választási kampányának társadalmi hatását, amely őt is megérintette, próbált kapaszkodót, kiutat keresni, és ezért ment bele olyan kommentelésbe, amibe nem lett volna szabad. 

Közölte azt is, hogy akkor is eljutott volna a bocsánatkérésig, ha nem ő lett volna az ellenzéki jelölt a Borsod 6-os időközi választáson,

ugyanakkor most  már a térségben élők problémáival szeretne foglalkozni. 

Kérdésre válaszolva felidézte, beszélt Gyurcsány Ferenccel - már a bocsánatkérés után.

"Ő azt mondta, hogy a bocsánatkérést elfogadja, és mindent meg fog tenni az összellenzék egységesítéséért, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy ez a kampány már nem Gyurcsány Ferencről, nem Bíró Lászlóról, nem Jakab Péterről, nem az összellenzékről szól, hanem azokról a választókról, akik Borsodban csak üres ígéretet tudhatnak maguk mögött. Arról szól, hogy nekem, Bíró Lászlónak az üres ígéreteket valahogy be kell vasalni, számon kell kérni, és tettekre kell váltani"

- hangsúlyozta.

Bíró László vegytiszta hazugságnak nevezte a Fidesz legújabb hazugságát a csernelyi varrodáról, és ismét leszögezte, kifizette korábbi alkalmazottait. Elmondta, hogy nem találkozott azokkal az emberekkel, akik később átvették a varrodát. 

A fentiekből világossá válik, hogy csak az interjú utolsó percében beszélhettek Borsod6-ról, illetve arról, hogy mi lesz az első lépése megválasztása után. A képviselőjelölt közölte: minden problémára két megoldást fog felmutatni. Az egyik Bíró László és a Jobbik javaslata lesz, a másik pedig az összellenzéké. Bíró László hangsúlyozta, több területen is be kell hajtani az eddigi (kormánypárti) ígéreteket,

de olyan ügyeket is képviselni kíván, mint a szikszói kórház működése, a korkedvezményes/korengedményes nyugdíjak ügye, illetve fellépne a 80 órás munkahét gyakorlatával szemben.