Fekete-Győr András a vádemelésről: a vádlottak padjára fogok állni, mert ki mertem állni a magyarokért

Fekete-Győr András a vádemelésről: a vádlottak padjára fogok állni, mert ki mertem állni a magyarokért

Kedden a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség többek között Fekete-Győr András, a Momentum elnöke illetve párttársa, Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat. Az ügyészek azt kérték, tárgyalás nélkül, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a bíróság.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből az is kiderül, hogy "a vádirat szerint a Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék."

Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt kedden Fekete-Győr András sajtótájékoztatót tartott a vádemelése kapcsán.

Mind politikusként, mind magánemberkén minden egyes tettemért vállalom a felelősséget

- kezdteFekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki szerint az Orbán-ügyészség hatóság elleni vádja egyfelől nevetséges, másfelől pedig egy szánalmas kísérlet, amik Fehéroroszországban vagy a Putyin vezette oroszoknál nem számítanak abszurd lépésnek.

Ismét kiemelte a kettő évvel ezelőtti tüntetés kapcsán, hogy egy játékboltokban is kapható, lila füst szóró eszközt ejtett két rendőrsorfal közé, miután a hatóság emberei figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt sok ezer ártatlan ember arcába. Ezt akkor nem tartotta egy törvényes lépésnek, ezért igyekezett ezzel a megmozdulásával felhívni a figyelmet a jogsértésre. Az elnök természetesen ezért vállalja a felelősséget.

A Szijjártót luxusjachtján nyaraltató oligarcha csaknem 92 milliárdos állami megbízást nyert az új Duna-híd építésére

Egy kétrészes építési közbeszerzés keretében összesen 91 milliárd 914 millió forintos megbízást nyert el a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt a Kalocsa-Paks közti új Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat tervezésére és kivitelezésére - jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában.

Fekete-Győr szerint felmerül a kérdés, hogy az Orbán-rezsim miért közel két évvel később állítja őt és másokat bíróság elé. A választ abban kell keresni, hogy a Momentum az elmúlt két év alatt az egyik legerősebb és legnépszerűbb politikai közösségévé vált. A kormánypárt fél az új politikai generációtól és a fiatalságtól, ezért akarja Orbán Fekete-Győr Andrást is, ennek a politikai generációnak egyik vezetőjét bilincsben látni tette hozzá.

Én leszek az, aki a vádlottak padjára fogok állni, azért mert ki merészeltem állni a magyarok érdekében. Nem Szijjártó Péter fog a vádlottak padján állni, aki a nyarát egy korrupt oligarcha luxusjachtján töltötte.

Fekete-Győr azzal zárta sajtótájékoztatóját, hogy hisz a magyar bíróságokban és bírákban, akik éppen ezért felmentik majd a vádak alól, ahogy abban is bízik, hogy a korrupt ügyészség is ártatlannak nyilvánítja majd.