Ez nem tartott sokáig: menesztik Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettest is

Ez nem tartott sokáig: menesztik Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettest is

Távozik az Indextől Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is

- tudta meg a 24.hu. A HVG cikke szerint egy belső konfliktus áll a történtek mögött.

A 24.hu megkereste Bodolai Lászlót, a portált működtető igazgatóság elnökét, illetve Szombathy Pált is, de nem érték utol őket, Sztankóczy András pedig mindössze annyit mondott, hogy „nehéz délelőttön van túl”. A lap szerint a szerkesztőségből volt olyan, aki megerősítette, hogy távoznak a vezetők, aminek oka elméletileg nem politikai jellegű.

Információk szerint a történtekről hamarosan közleményben adnak tájékoztatást az Index oldalán.

A fenti események annak fényében mindenképpen különösen érdekesek, hogy körülbelül másfél hete Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettest küldték el.

Kirúgták Balogh Ákost, az Index főszerkesztő-helyettesét

A Mandiner-alapító Balogh Ákos Gergely megerősítette az Azonnalinak, hogy megszüntették főszerkesztő-helyettesi megbízatását az Indexnél. A lap amiatt kérdezett rá Baloghnál, hogy ott dolgozik-e még, miután pénteken kiszúrták, hogy a neve már nem szerepel az impresszumban. Azt nem mondta el, hogy miért váltak meg tőle.

Mint ismert, a hatalom által egyre inkább megszállt Indexnél azután indult el a felmondási hullám, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt kirúgták. A távozott újságírók később létrehozták a Telex című portált.

Frissítés

A hírek nyilvánosságra kerülése után nemrégiben az Indamedia Network Zrt. a Kreatívnak eljuttatott közleményben bejelentette:

visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

„Az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését” – olvasható a közleményben.

A változást pénzügyi konszolidációval indokolják, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy

az Indamedia-csoport társtulajdonosa Vaszily Miklós, aki a TV2 Csoport elnöke, az Origo és a közmédia korábbi vezérigazgatója.

A lap új, azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség a múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba.

Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia-csoportot.