A gázkamrázós Demeter miatt szerződést bont a PIM-mel a budavári önkormányzat

A gázkamrázós Demeter miatt szerződést bont a PIM-mel a budavári önkormányzat

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója pénteken olyan írást jelentett meg, amelyben Európát "Soros György gázkamrájának" nevezte. Bár Demeter visszataszító írását főnökei nyomására azóta tessék-lássék visszavonta, azonban a Budavári Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan ember vezette intézménnyel legyen szerződése, aki népirtást tagad vagy relativizál. A PIM igazgatója ezzel nemcsak az áldozatok emlékét sértette meg, hanem minden jóérzésű magyar embert

– írja Facebook-bejegyzésében V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere.

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

Naszályi kitér arra is, a szerződést az önkormányzat új vezetése a korábbitól örökölte: azaz évi egymillió forinttal támogatja a PIM által működtetett Mesemúzeumot. A Mesemúzeum épülete pedig az önkormányzaté, amelyet eddig ingyen bocsájtott a PIM rendelkezésére.

Itt a vége: Demeter Szilárd visszavonja botrányos írását és törli a Facebook-oldalát

Vasárnap kora délután az alábbi közlemény jelent meg Demeter Szilárdtól a Magyar Nemzet oldalán: „Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom.

A programmal szemben nincsen kifogásunk, azonban a Budavári Önkormányzat addig nem hajlandó a PIM-et támogatni, amíg azt Demeter Szilárd vezeti. A másik, szintén ingyenes használatba adott helyiségben működő Kortárs Irodalmi Műhelyt a jövőben az önkormányzat kulturális csapata működteti majd

– zárta szavait a polgármester.