Bűnügyi felügyeletet rendeltek el a vesztegetéssel vádolt Nagy János volt helyettes államtitkár ügyében

Bűnügyi felügyeletet rendeltek el a vesztegetéssel vádolt  Nagy János volt helyettes államtitkár ügyében

A Budai Központi Kerületi Bíróság négy hónapra elrendelte annak a két férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekménnyel gyanúsítanak

- közölte a Fővárosi Törvényszék.

Indoklásuk szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást - tanúk befolyásolásával, értesítésével, bizonyítékok eltüntetésével vagy megsemmisítésével - megnehezítenék vagy meghiúsítanák. Az ügyészi indítványnak megfelelően ezért elrendelték bűnügyi felügyeletüket, nyomkövető alkalmazásával.

A hatóság szerint megalapozott a gyanú, hogy egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó, aki tervezett új cégében jogtalan előnyként tulajdonrészt ajánlott a magas rangú minisztériumi tisztségviselőként dolgozó másik férfinak, hogy hivatali helyzetével visszaélve segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez. A vezető beosztású gyanúsított az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte

- áll a Fővárosi Törvényszék értékelésében.

Az Agrárminisztérium korábban közleményben tudatta, hogy a korrupciós ügy "vezető beosztású" gyanúsítottja Nagy János, a szaktárca helyettes államtitkára, akit azóta kirúgtak.

Az Alfahír kiderítette, hogy idén június 10-án alapították azt a Taby-Agro Kft.-t, mely miatt a Központi Nyomozó Ügyészség munkatársai őrizetbe vették Nagy Jánost. Közben az is kiderült, hogy a menesztett helyettes-államtitkár tagja volt a Hungaroring hattagú felügyelő bizottságának is.