Navalnij videóval jelentkezett a rendőrségről

Navalnij videóval jelentkezett a rendőrségről

Az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij videófelvételen jelentkezett be a rendőrségről, ahol tegnap óta fogva tartják - szúrta ki a 444.hu.

Leszállt Moszkvában Navalnij gépe, őrizetbe is vették

A Podeda légitársaság gépének a menetrend szerint Vnukovóban kellett volna leszállnia, de azt a repteret lezárták, így végül a seremetyevói repülőtéren landolt a gépe - számolt be róla az MTI. Amint Alekszej Navalnij orosz földre lép, minden bizonnyal őrizetbe fogják venni a hatóságok.

A helyzet semmiképpen sem nevezhető normálisnak, ugyanis itt az őrsön kezdték el Navalnij meghallgatását megtartani. A politikus sem érti a vele zajló eseményeket, a videóban úgy fogalmaz

miért egy rendőrőrsön tartják a meghallgatást? Sok mindent láttam már, ahogy kigúnyolják az igazságszolgáltatást, de úgy tűnik, az öregember a bunkerében annyira fél, hogy demonstratív módon összetépte a büntető törvénykönyvet. Ez a törvénytelenség legfelső szintje.

A Moscow Times értesülései szerint Navalnij ügyvédei a vasárnapi letartóztatás után nem találkozhattak vele, szóivője szerint a tárgyalás kezdete előtt egy perccel értesítették őket - idéz a lap. A sajtó munkatársai közül is csak az állami tévé, illetve a kormánypárti bulvárlap embereit engedték be.