Felszívódott a Hundub offshore résztulajdonosa?

Felszívódott a Hundub offshore résztulajdonosa?

A szabályszerű összehívás és a meghívó kézbesítése ellenére

nem jelent meg a Hundub Kft. taggyűlésén a belize-i offshore cég (illetve annak képviselője),

ezért nem történt meg az üzletrész átruházása – derítette ki lapunk a cégbírósági iratok alapján. Mint arról hétfőn beszámoltunk, az új közösségimédia-platform tulajdonosai között már csak Pál Csaba, illetve a rejtélyes Murmurati Limited található meg, a harmadik korábbi társtulajdonos, Kollár Szabolcs üzletrészei Pál Csaba tulajdonába kerültek.

Egyelőre mégsem lépett ki a Hundubból a belize-i offshore tulajdonos

Tulajdonosi változás bejegyzését kezdeményezte a Cégbíróságnál a Hundub nevű új, magyar fejlesztésű közösségimédia-szolgáltató. Bár az ügyvezető Pál Csaba korábban azt ígérte (és a platform Facebook-oldalán is ezt tették közzé), meglepetésre egyelőre mégsem az ismeretlen tulajdonosi hátterű belize-i cég, hanem a társtulajdonos, Kollár Szabolcs neve tűnt el tagjegyzékből.

A hivatalos dokumentumok tanúsága szerint a Murmurati Limited kézbesítési megbízottjának, Rácz Mihálynak felesége

a január 22-i taggyűlésre szóló meghívót január 7-én átvette,

de a taggyűlési jegyzőkönyv rögzíti, azon a belize-i offshore cég képviselője nem jelent meg. A Murmurati Limited képviselője egy bizonyos Deák Árpád János, akiről lapunk kiderítette, állandó lakcíme egy Szeged melletti település egyik tanyájára van bejelentve.

Rácz Mihály kézbesítési megbízottról a sajtóban korábban megjelent,

egyéb cégei felszámolás vagy kényszertörlés alá kerültek.

Érdekesség, de a cégből kilépő Kollár Szabolcs az 1 millió forint értékű üzletrészét mindössze 10 ezer forintért adta el Pál Csabának. Az üzletrész-átruházási szerződés rögzíti,

a vételárat a felek értékarányosnak tekintik, különös tekintettel a Társaság jelenlegi gazdasági helyzetére, üzleti tevékenységére, pénzállományára és egyéb gazdasági körülményeire, szerződő partnereire, valamint a cég saját tőkéjének és tartozásainak mértékére.

Pál és Kollár a szerződésben azt is rögzítik, az nem támadható meg értékaránytalanság címén, és az üzletrész átruházása nem fedezetelvonó ügylet.