Egy közfoglalkoztatott egynapi béremelésével adakozott Stummer a vagyontalan Orbánnak

Egy közfoglalkoztatott egynapi béremelésével adakozott Stummer a vagyontalan Orbánnak

Hetvenöt forint aprót hagyott Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn, miután a vagyonnyilatkozatból kiderült, hogy a miniszterelnök – mint a Stummer fogalmaz –

egész Európa legszegényebb kormányfője,

illetve

a templom egere hozzá képest multimilliárdos.

Vasárnap éjjel írtuk meg, Orbán Viktor papíron 2019 végére felélte tartalékát, és 2020 végére sem tüntetett fel megtakarítást.

Vagyonnyilatkozatok: nem derült fény Szijjártó luxusjachtozására, de Boldog István egy kétpói gyümölcsössel gazdagodott

Minden országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók is határidőben leadták vagyonnyilatkozatukat - számoltunk be Hargitai Jánosnak az Mentelmi Bizottság elnökének tájékoztatása alapján. A honatya az MTI-nek azt is lenyilatkozta, a politikusok a velük közös háztartásban élő családtagok - nem nyilvános - vagyonnyilatkozatai is beérkeztek.

A Stummer által elhelyezett jelképes adomány mértéke nem véletlen. Ugyancsak portálunk számolta ki, hogy a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által sikerként beharangozott közfoglalkoztatotti bér emelése – a közmunkabért nettó 2308 forinttal, a garantált közfoglalkoztatási bért nettó 2291 forinttal növelik –

nagyjából napi 76 forint „segítséget” jelent az érintett családoknak.

Miniszteri bejelentés: naponta 76 forinttal fognak jobban keresni a közfoglalkoztatottak

Emelkednek a közfoglalkoztatotti bérek, a közmunkabér bruttó 85 ezer, a garantált közfoglalkoztatási bér pedig bruttó 110 ezer forint lesz - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A közmunkabér eddig bruttó 81.500 forint, míg a garantált közfoglalkoztatási bér bruttó 106.555 volt.