Eltűnt a Szájer József elfogásáról készült videó

Eltűnt a Szájer József elfogásáról készült videó

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, exkluzív videó jelent meg Szájer József volt EP-képviselő őrizetbe vételéről a vtm.be oldalon. A fideszes Alaptörvény megalkotója egy illegálisan, 25 férfi részvételével megtartott brüsszeli orgiáról próbált menekülni, amikor a rendőrség elfogta őt.

Azonban még aznap este eltávolították a belga VTM televízió erről szóló videóját és cikkét is a honlapról. Az Euronews információi szerint a brüsszeli ügyészség kérte ezt a tévétől.

Videón, ahogy elkapják a brüsszeli homoszexuális szexpartiról menekülő Szájert

Exkluzív felvételeket ígér Szájer József őrizetbe vételéről a flamand VTM televízió. A Bargoens prudukciós iroda ugyanis tavaly decemberben rendőrökkel forgatott, amikor rendőrségi razziát tartottak a Brüsszel belvárosában tartott orgián - írta az Euronews. A portál szerint a videót a "Flikken BXL" nevű műsorban ma este mutatják be, de már most látható a vtm.be oldalon.

Problémájuk azzal lehetett, hogy bár a felvételen Szájer arca ki volt takarva, de a flamand narrációban elhangzott a neve, ezzel pedig sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai. Információik szerint majd egy új narrációval kerül adásba és azzal teszik közzé ismét a videót, de a felvétel jogait külföldi társaságoknak nem adhatják el. 

A portál szerint a videó láthatatlanná vált az összes olyan oldalon, ahová belinkelték vagy beágyazták az eredeti tartalmat, viszont az ötperces összeállítás például a Youtube-on még látható

Méltó módon, emléktáblával jelölték az orgiából menekülő Szájer ereszét

A 444.hu egyik olvasója számolt be arról és fotózta le, hogy a Szájer József által világhírűvé vált brüsszeli ereszcsatornán egy kétnyelvű, magyar és angol szövegezéssel ellátott emléktábla bukkant fel.

Szájer József szerdán közleményben reagált az ügyre, miután a belga ügyészség tájékoztatta az ügyvédjén keresztül: 

a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Hozzátette azt is:

Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.