Varga Mihály kinevezte az MÁK új elnökét, Bugár Csabát

Varga Mihály kinevezte az MÁK új elnökét, Bugár Csabát

A pénzügyminiszter – az előzetes várakozásoknak megfelelően – Bugár Csabát, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatóját nevezte ki a Magyar Államkincstár élére. Varga Mihály ezt a közösségi médiában tette közzé.

A tárcavezető posztjában azt is írja, cél, hogy a Magyar Államkincstár továbbra is az egyik legmegbízhatóbban működő, innovatív állami hivatal legyen.

A Hivatalos Értesítőben múlt hét csütörtökön jelent meg, hogy Varga Mihály április 6-i hatállyal visszavonja Magyar Péternek a MÁK stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztossá történő kinevezését, lapunk ebből vonta le azt a következtetést, hogy az új elnök is ezen a napon lép hivatalba.

A húsvét utáni keddtől lehet új elnöke a MÁK-nak

Márton Péternek a Magyar Államkincstár (MÁK) stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztossá történő kinevezését április 6-i hatállyal visszavonja Varga Mihály pénzügyminiszter - derül ki a legfrissebb Hivatalos Értesítőből. Ez arra enged következtetni, hogy aznap léphet hivatalába a szervezet új elnöke.

A szervezet korábbi elnöke, Mészáros József egy belső e-mailben közölte távozását kollégáival, sajtóhírek szerint lemondása a miniszteri biztossal együtt kialakult kettős vezetéssel áll összefüggésben.