A NER szívének legkedvesebb IT-cég milliárdokért kapott munkát az MTVA-tól

A NER szívének legkedvesebb IT-cég milliárdokért kapott munkát az MTVA-tól

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, miszerint az Antenna Hungária Zrt.-vel, illetve az Appsters Kft.-vel közös ajánlatát nyertesnek hirdették ki a a Médiaszolgáltatás - támogató és Vagyonkezelő Alap által kiírt „MTVA komplex médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése” megnevezésű közbeszerzési eljárás kapcsán.

A beszerzés célja – mint írják – a Médiaszolgáltatás - támogató és Vagyonkezelő Alap komplex webes médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése, valamint annak folyamati, technológiai, architekturális és infrastrukturális megújítása 48 hónapos időtartamra.

Az ajánlat értéke pedig 4 436 264 184 forint + ÁFA.

A 4iG Nyrt. főrészvényese egyébként Jászai Gellért, aki közvetett módon (a KZF Vagyonkezelő Kft.-n, valamint az iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Manhattan Magántőkealapon keresztül) a társaság részvényeinek 61,79 százalékát tulajdonolja. A cég közlése szerint ugyanakkor Mészáros Lőrincnek (sem közvetlen, sem közvetett formában) nincs tulajdona a társaságban. Emlékezetes azonban, hogy a HVG360-nak adott interjúban Jászai azt mondta: Mészáros Lőrinccel barátok és partnerek. Az utóbbi időben egyébként a 4iG hasított az állami tendereken, ezáltal pedig a társaság árbevétele jócskán gyarapodott.

Az Antenna Hungária állami kézben van, az Appsters Kft. pedig az Átlátszó korábbi cikke szerint Fidesz-közelinek mondott, írja a 24.hu. Az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.-t 2010-ben jegyezte be a három tulajdonos: Bognár Botond, Lozsádi Dániel és Nyírő András, az Index egykori alapító-főszerkesztője.

2012-ben az Appsters készítette el az alaptörvény díszkiadásának iPad-re optimalizált magyar és angol nyelvű változatát is, s referenciái között tudja a Terror Házát is. A cég egyik ügyvezetője egy 2013-as gólyatábori szexbotrány eltussolásába az ELTE ÁJK HÖK-elnökeként belebukott Bubla Áron.

Félmilliárdos üzletet kötött az MVM az egyik kormányközeli kedvenccel

A 4iG Nyrt. nettó 460 millió forint értékben szállít optikai szálas kommunikációs eszközöket az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM NET) számára egy nagyértékű szerződés keretében - közölte a 4iG pénteken az MTI-vel. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. kormányközeli elnök-vezérigazgatója épp a napokban szerzett meghatározó, többségi befolyást az általa vezetett társaságban 61,79 százalékkal, miután lényegében kivásárolta Mészáros Lőrincék részét.