Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére 152 milliárd, Semjén Zsolt vadászati kiállítására 72 milliárd jut

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére 152 milliárd, Semjén Zsolt vadászati kiállítására 72 milliárd jut

Földi István jobbikos megyei képviselő érdekes és tanulságos egyenlőtlenségre hívta fel a figyelmet. Ma reggel azzal szembesültek a testületben, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kicsivel több, mint 152 milliárdot kap fejlesztési célokra az államtól - hat évre.

Kovács Zoltán vadászati világkiállítása úgy tűnik, nem is igazi világkiállítás

A Semjén Zsolt lázálmának indult, majd 2018-tól Kovács Zoltán államtitkár szervezésében megvalósuló 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás úgy tűnik, mégsem lesz valódi világkiállítás. Legalábbis erre utalnak az esemény kapcsán elindított online hirdetések szövegezései, a közbeszerzés eredményeképp megkötött szerződések - melyekben nemzetközi kiállításként hivatkoznak rá -, illetve a BIE (Bureau International des Expositions) szervezet honlapja, ahol azóta sem tüntetik fel az expót.

"Nekem is az a véleményem, ami az egyik képviselőtársamnak. Hát hogy a búbánatos fenébe lehet az, hogy ameddig egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mindenestül kap 152 milliárd forintot 6 évre(!), addig ezzel szemben Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes elvtárs kedvenc hobbijára, a Vadászati Világkiállításra, amely összesen 3 hétig tart (!) a kormány már több, mint 72 milliárd forintot különített el?!"

- írta ezzel kapcsolatban közösségi oldalán Földi István, akit a Jobbik mellett az LMP és a Momentum is támogat az  Szabolcs 5-ös ellenzéki előválasztáson.