Rig Lajos szolgálatból üzent a tüntető egészségügyi dolgozóknak

Rig Lajos
Rig Lajos
Facebook

Bár szolgálatban volt ma Rig Lajos Badacsonyban, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, aki a járványhelyzetben aneszteziológus szakasszisztensként önkéntes munkát vállalt a szférában, de támogató üzenetet küldött a Hősök terén tiltakozó társainak.

A jobbikos honatya úgy fogalmazott,

az egészségügyi dolgozók helyzete közügy! Közös ügyünk! Az alapellátás, a kórházaink állapota, az egyre súlyosbodó szakemberhiány, a végeláthatatlan várólisták minden magyar embert érintenek!

Ezért – vélte – a rendezvény nem lehet „politikamentes”, hiszen a demonstráció résztvevői a döntéshozóknak üzennek, a kormányzat által hozott döntések határozzák meg a mindennapjaikat.

Csakis összefogással, egymásért történő kiállással, kéz a kézben érhetünk el eredményt!

– írta Rig, aki azt is hozzátette,

ő egy közülük, aki egészségügyi dolgozóként több évtizede a saját bőrén tapasztalja, miként amortizálják le az egészségügyet és veszik semmibe az áldozatos munkájukat!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett budapesti demonstrációról lapunk is részletesen beszámolt:

Kásler távozását követelték az egészségügyi szakdolgozók a Hősök terén

Itt vagyunk, hiszen itt a helyünk, de nem nagyon hiszem, hogy még az én életemben lesz végre elfogadható bérünk és persze megbecsülésünk is, mert a kormányt ez láthatóan nem érdekli - mondta az Alfahírnek T. Erika, aki már több mint 25 éve ápolónő az egyik budai kórházban.

 

Legolvasottabb híreink