Jakab Pest megyében: Az ország 30 éve alszik, csendben van és tűr, ezért ébreszteni akarom a nemzetet

Jakab Pest megyében: Az ország 30 éve alszik, csendben van és tűr, ezért ébreszteni akarom a nemzetet

Pest megye 7-es és 9-es számú választókerületében folytatódott Jakab Péter országjáró körútja kedd délután. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje három különböző helyszínen is tartott utcafórumot, melyek többek közt beszédekkel és a támogatását élvező egyéni jelöltek bemutatásával zajlottak. 

Az előválasztáson történő elinduláshoz szükséges ajánlásgyűjtéssel egybekötve, a Jobbik elnöke előbb Nagykátán szólt a megjelenő érdeklődőkhöz, ahol a pártja által is támogatott, LMP-s Schmuck Erzsébettel együtt volt jelen. Majd késő délután Üllőn és Gyömrőn szintén fórumot tartott Jakab, aki ott a helyi civil jelöltet, Fricsovszky-Tóth Pétert támogatja pártjával egyéni képviselőjelöltként. 

Jakab Péter mindhárom Pest megyei városban hangsúlyozta:

32 évvel a rendszerváltás után ott tartunk, hogy bizonyos szavakat nem lehet ebben az országban kimondani

- utalva ezzel a Kövér László által a Parlamentben az utóbbi időszakban rá kiszabott több milliós büntetésekre és szómegvonásokra.

Emlékeztetett, 2,2 milliárd forintos uniós támogatás érkezik hazánkba naponta, ami temérdek pénz. Ahogy járja a vidéket, azt látja, hogy valahogy a melósnál nincs, a nyugdíjasnál sincs, a kórházi osztályoknál szintén nincs ez a pénz, sem az iskolákban - fogalmazott az ellenzéki pártelnök, majd felidézte:

Orbán Viktor 2010 óta a rokonok meg a haverok nevére íratta ezt az országot, és azóta a ti pénzetekből, közpénzből rázzák a rongyot.

Továbbá a jobbikos pártelnök felhívta a figyelmet, hogy miközben nagyobb luxusjachtra és egyebekre költenek a kormányoldalon, addig több mint kétmillióan élnek a létminimum alatt, közel egymillió nyugdíjasnak kell kevesebb mint százezer forintból gazdálkodnia, 56 ezer a közmunka, 28 500 forint a minimálnyugdíj összege, és a családi pótlék 13 éve nem emelkedett, de az árak annál inkább - sorolta.

Jakab a kormány kommunikációs stílusát bírálva elmondta, ők plakátokon beszélnek a választókkal, s mosolygós hangulatjellel kérdezik meg, "emeljük-e a minimálbért", miközben már a román minimálbér is többet ér, mint a magyar - fűzte hozzá.

"Nem szabad megszoknunk, hogy az árak valahogy mindig jobban nőnek, mint a bérek"

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy a járványhelyzet idején, amikor azt javasolták, hogy a bajba jutott vállalkozások 80 százalékos bértámogatást kapjanak, vagy azt, hogy emeljék 3-ról 9 hónapra az álláskeresési járadékot, vagy épp az elinflálódott családi pótlékot duplázzák meg, akkor Orbán azt mondta, hogy nincs ingyen pénz. Igaza van, csakhogy ez az adófizetők pénze - jegyezte meg Jakab, aki azt is kiemelte:

Elvették a háromezer milliárdnyi magánnyugdíjpénztárt, a lakáskasszát, agyonadóztatják a cafetériát, de még a telefonjainkba is betörnek. 

A lehallgatási botrány kapcsán úgy véli, a kormány eljutott oda, hogy ha valaki nem ért velük egyet, akkor jönnek a kémprogramok. Emellett leszögezte:

Akit mindez nem dühít fel, azon nem tudunk segíteni, de ti ennél többet érdemeltek. Azért vagytok itt, mert nem olyan országban akartok élni, ahol tolvajok dirigálnak tisztességes embereknek, ahol nem meg-, hanem lehallgatják a magyart.

Jakab Péter azt is aláhúzta, nem csupán a kormányfő miatt beszél a Parlamentben nyersen és karcosan, hanem elmondása alapján azért, mert

"az ország 30 éve alszik, csendben van és tűr, s lassan fel sem tűnik már a saját nyomora úgy, hogy Európában a mi kormányunk a legkorruptabb: a kettő között talán van valami összefüggés. Ezért ébreszteni akarom a nemzetet"

- tette hozzá a jobbikos politikus, aki szerint nem szabad megszoknunk, hogy az árak valahogy mindig jobban nőnek, mint a bérek, ahogy az egészségügy szétverését sem, vagy épp azt, hogy egy mai fiatal életének 20 éves lakáshitellel kell indulnia - érvelt, egyúttal arra is kitért, hogy szerinte téves az az elképzelés, miszerint már eleget loptak, mivel nem ismernek mértéket, és addig folytatják, amíg hagyjuk. 

Majd azt a kérdést is felvetette Jakab:

Mi lenne, ha nem a biztos rosszat választanánk, amit már megszoktunk, hanem azt, ami eddig még nem volt, valami újat?

A Jobbik elnöke azt is felvázolta, olyan országban szeretne élni, ahol nem az jut előrébb, aki mélyebbre hajol, hanem aki jobban teljesít, azaz minőségi munkáért minőségi fizetést. Mint elmondta:

Nem fogjuk elfelejteni, kik tették tönkre ezt az országot, kik lopták el a földeket, a gyárakat, az autópályákat, az egyetemeket, a jövőnket. De nem fogunk elfelejteni törleszteni sem.

Végül Jakab Péter arról is szólt, szerinte a Fidesz úgy alakította a közéletet, hogy az emberek azt higgyék, a politikus a főnök, a választó pedig a beosztott, de ez normális helyen fordítva érvényes. 

Az ellenzéki összefogás megszületett, együtt és stabilak vagyunk, sőt a Jobbik csatlakozásával negyedmillió új, eddig bizonytalan szavazót sikerült felsorakoztatni a kormányváltó erők mögé. Ha ma lenne a választást, paraszthajszállal ugyan, de legyőznénk a Fideszt 

- zárta beszédét a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki egyben arra kér felhatalmazást, hogy 30 év után végre a bűn ne maradjon büntetlenül.