Szél Bernadett: úgy érzik az emberek, hogy Jakab Péter az ő hangjuk a Parlamentben

Szél Bernadett: úgy érzik az emberek, hogy Jakab Péter az ő hangjuk a Parlamentben

"Nagyon szeretik Pétert, úgy érzik az emberek, hogy az ő hangjuk a Parlamentben, többen is mondták, hogy amíg Péter nem volt, nem hallották, hogy valaki a hangjukon szólna"

- így fogalmazott Szél Bernadett a budakeszi lakossági fóruma előtt arról, mennyit is jelent a választókörzetben Jakab Péter támogatása. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje csütörtök kora délelőtt Budakeszin folytatta az országjárást, ahol ismételten megerősítette,

a Jobbik szerint Szél Bernadett nemcsak arra alkalmas jelölt, hogy legyőzze helyben a Fideszt, de méltó politikus arra is, hogy a kormányváltás után képviselje a Pest megye 2-es számú választókörzetében élő embereket.

Jakab Péter a fórumon méltatta az összefogás erejét, és szerinte most a választókon a sor, hogy véleményt alkossanak arról, hogy szerintük milyen a jó vezető. Mint mondta, akkor fejlődött az ország, amikor a vezetők képesek voltak áldozatot hozni a nemzetért, de a jelenlegi kormányzat erre nem hajlandó, csak az emberektől vár el áldozatot. 

Nem tűrhetjük, hogy Európa szegényházává váljon az ország - szögezte le. 

Arról is beszélt a jobbikos politikus, hogy csak olyat ígér, amiről biztosan tudja, hogy megvalósul.

"30 év mocskát 30 nap alatt piszok nehéz lesz eltakarítani"

- magyarázta Jakab Péter, hozzátéve: "a morális károkat még nehezebb lesz". Ugyanakkor abbéli reményét is kifejezte,

hogyha jó a cél, "és a kapitány is fegyelmezett", nem fog eltévedni a nemzet, mint ahogy az jellemző volt az utóbbi 32 évben. 

"Jó érzés egy olyan politikus mellett állni, akinek van valós mondanivalója az embereknek"

- vette át a szót Szél Bernadett, majd a fórumon is megismételte, sokszor mondják neki a választókerületében, hogy amíg nem hallották Jakab Péter hangját, nem érezték, hogy valaki az ő hangjukon szólna. 

Jakab Péter: azért vagyok nyers a parlamentben, mert szép szavakkal nem lehet az országot felébreszteni

„Néha megkapom azt a kritikát, hogy Péter egy kicsit finomabban kéne kommunikálni a parlamentben. Míg másoktól meg azt, hogy keményebben is oda kéne szólnom a kormánypárti politikusoknak. Én erre azt szoktam mondani, hogy nemcsak Orbán miatt mondok oda, hanem amiatt is, mert ez a nemzet 30 éve alszik.

A jelenlegi független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Pest 2-nek nincs valós politikai képviselete a Parlamentben, erre példa, hogy az elmúlt 11 évben nem sikerült javítani a közlekedési hálózaton, és nincs buszsáv sem Budakeszin.

Arra kérte a fideszes szavazókat, hogy jöjjenek el a standjaihoz, vagy szólítsák meg őt az utcán, és beszélgessenek vele. Felidézte, több ilyen beszélgetés után elmondták neki, hogy a kormánypropaganda eredményeként egészen más kép él Szél Bernadettről, másnak próbálják őt bemutatni.

A kormányoldal "a másik ember nyomorából színpadot épít", és gyűlölködést szít.

De ennek a korszaknak Szél Bernadett szerint leáldozott.