Jakab Péter: azért vagyok nyers a parlamentben, mert szép szavakkal nem lehet az országot felébreszteni

Tóth Péter és Jakab
Fotó: Béli Balázs/Alfahír

„Néha megkapom azt a kritikát, hogy Péter egy kicsit finomabban kéne kommunikálni a parlamentben. Míg másoktól meg azt, hogy keményebben is oda kéne szólnom a kormánypárti politikusoknak. Én erre azt szoktam mondani, hogy nemcsak Orbán miatt mondok oda, hanem amiatt is, mert ez a nemzet 30 éve alszik. Ez a nemzet 30 éve tűr és csendben van. Fel sem tűnik nekik, hogy Európa szegényházává tették ezt a nagyszerű országot, miközben a mi kormányunk a legkorruptabb. Szóval azért beszélek nyersen és keményen a parlamentben, mert fel akarom ébreszteni ezt a nemzetet"

- mondta Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a szegedi lakossági fórumon, ahol nagyon sokan voltak kíváncsiak a jobboldali ellenzéki párt elnökére, illetve a Csongrád-Csanád megyei előválasztás jelöltjeire. Mind Tóth Péterre (befogadó frakció: Jobbik), mind pedig Binszki Józsefre (bf: DK). 

Szél Bernadett: úgy érzik az emberek, hogy Jakab Péter az ő hangjuk a Parlamentben

"Nagyon szeretik Pétert, úgy érzik az emberek, hogy az ő hangjuk a Parlamentben, többen is mondták, hogy amíg Péter nem volt, nem hallották, hogy valaki a hangjukon szólna" - így fogalmazott Szél Bernadett a budakeszi lakossági fóruma előtt arról, mennyit is jelent a választókörzetben Jakab Péter támogatása.

Jakab Péter

Jakab Péter elmesélte, hogy a múltkor megkérdezett egy borsodi polgármestert, hogy a Covidot mennyire érezték meg a településen. A borsodi település vezetője erre azt mondta, hogy

„semennyire Péter, ugyanis itt 30 éve válság van."

A jobbikos politikus szerint az a legnagyobb baj, hogy a magyar ember hozzászokott a bántóan rossz körülményekhez, pedig nem kéne. 

„Ennek az országnak kiszámítható jövőképre van szüksége, de itt csak az kiszámítható, hogy mindig Mészáros Lőrinc és az Orbán-család gazdagodik." 

- összegezte a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A csongrádi első választókerület ellenzéki jelöltje Tóth Péter (Jobbik-DK-LMP) lapunknak arról beszélt, hogy bár rendkívül új intézmény az előválasztás, ugyanakkor ez egy kiváló metódus arra, hogy a választók felé is megmutassák, hogy az ellenzék a nép bevonásával kívánja irányítani ezt az országot a jövőben, amelyre az elmúlt évtizedekben nemigen volt példa. 

„Van igenis tétje az előválasztásnak, mert a legesélyesebb jelölteknek kell megmérkőznie a NER helyi jelöltjeivel. Egyedül csak így válható le a kormányzat."

Elmondta, hogy a legfőbb tapasztalata az volt, hogy eléggé determinált a választókerület, ugyanis egy része a déli határnál húzódik. 2015-ben ez egy nagyon kiemelt terület volt a migrációs válság miatt. 

„Azt tapasztaljuk, hogy egyre több embercsempész jelenik meg a határon, s az afgán-helyzetből fakadóan attól lehet tartani, hogy újabb népvándorlás indulhat meg. Éppen ezért az én szlogenem az, hogy erősítsük meg Európa déli kapuját, ehhez pedig az önálló határőrség visszaállítására volna szükség" 

- emelte ki Tóth Péter, hozzátéve: sajnos elveszett az a rendvédelmi munkaerő, amely erre képes lett volna.

A másik kiemelt téma a helyi lakosság körében az, hogy a nyáron ismét szabadjára hagyta a víruskezelést a kormányzat, miközben rengetegen aggódnak az iskolákba igyekvő gyermekeikért. 

„Gyakorlatilag a fideszes politikusok és oligarchák Horvátországban nyaralt az elmúlt időszakban, ahol amúgy kimagasló volt a fertőzés mértéke. A családok pedig most attól tartanak, hogy az ún. delta variáns egy még rosszabb negyedik hullámot idézhet elő"

- összegezte a politikus.