Az előválasztás hatására Orbán Viktornak is már most kampányüzemmódba kellett kapcsolnia

Az előválasztás hatására Orbán Viktornak is már most kampányüzemmódba kellett kapcsolnia

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésén heves gyurcsányozással és brüsszelezéssel Orbán Viktor "csatába hívta" a kormánypárti képviselőket, tehát folytatódik az a permanens harc és háborúskodás, amit a magyar emberek már megszokhattak ettől a kormánytól az elmúlt 11 évben.

Nem meglepő, hogy Orbán már ilyen korán megfújta a harci kürtöket, hiszen ahogyan arról az Alfahíren is beszámoltunk, az előválasztás annyira jól tudta tematizálni és mozgósítani a kormánnyal szembeni választókat, hogy a Republikon Intézet legutóbbi kutatása szerint a pártválasztók körében már 7 százalékkal vezet az összefogás a Fidesszel szemben.

Emellett a frakcióülésen a járványügyi helyzet kapcsán is igyekezett megnyugtatni a sajátjait a miniszterelnök, hogy az oltások miatt nem lesz szükség újabb lezárásokra, amelyek komoly csapást mérhetnének a Fidesz népszerűségére éppen a választási kampány legfontosabb hónapjaiban. A járványügyi adatok viszont Orbán bizakodásával szemben éppen azt mutatják, hogy folyamatosan romlik a Covid-19 okozta járványhelyzet Magyarországon.