Lemondásra szólította fel az ellenzék Kövér Lászlót a kiszivárgott botránya után

Lemondásra szólította fel az ellenzék Kövér Lászlót a kiszivárgott botránya után

Lemondásra szólítja fel az egységes ellenzék Kövér Lászlót azok után, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen, és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre."

Kövér László a titkosszolgálat vezetőinek arról beszélt, hogy az ellenzék nemzetbiztonsági veszély és számít a munkájukra ez ügyben

Kövér László házelnök arról beszélt tavaly egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára - írja a Direkt36 egy birtokába került beszéd alapján. A házelnök 2020.

Mint kifejezték, megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt a törvényes rend, a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdít, amikor a legsúlyosabb nemzetbiztonsági veszélyként azonosítja az ellenzéket, tőlük várva annak „elhárítását”.

"Kövér szavai a Pegasus-gate közvetett bizonyítékát is jelenthetik, amikor a magyar állam által megvásárolt, terror- és bűncselekmények elhárítására kifejlesztett izraeli kémszoftvert az ellenzéki tér szereplőinek – politikusok, újságírók, médiatulajdonosok, civilek, aktivisták – megfigyelésére használta fel. Legyen világos: beszédével Kövér László több millió, az Orbán-rezsimmel szembenálló magyar polgár ellen is uszít."

Éppen ezért azt követelik, hogy Kövér László haladéktalanul adjon magyarázatot arra, kinek a megbízásából és milyen célból tartott a totális állam kiépítésének szükségességére irányuló politikai beszédet a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt, és mandátuma kiterjedt-e arra, hogy a hallgatóságot az ellenzék elleni cselekvésre biztassa. Követelik azt is, hogy Orbán Viktor és kormánya foglaljon állást, azonosul-e a Kövér-beszéddel, egyetért-e annak megállapításaival. Ismét és nyomatékkal követelik továbbá, hogy az Orbán-kormány adjon számot arról, milyen célból vetette be a Pegasus-szoftvert ellenzéki szerepelőkkel szemben, mire és milyen okból utasította a szolgálatok vezetőit.

"Az elmúlt 30 év legmocskosabb hazai botránya, a Pegasus-gate eddig nyilvánosságra került ténysorai alapján Orbán Viktor és kormánya méltatlan Magyarország polgárainak képviseletére, ahogyan Kövér Lászlónak sincs helye a magyar közéletben. A nyilvánosságra került hangfelvétel alapján felszólítjuk Kövér Lászlót, még ma mondjon le házelnöki tisztségéről!"

„Mi, az egységes ellenzék képviselői a kormányváltás után elszámolunk az Orbán-kormány valamennyi aljas, mocskos, korrupt ügyével, és igazságos, szolidáris, zöld Magyarországot építünk" - olvasható a közleményben.