Elkobozzák a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Elkobozzák a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

A Pécsi Járásbíróság december 14-én megtartott tárgyalásán kimondta, hogy Végh László sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét el kell kobozni - számolt be róla a Magyar Narancs.

A bíróság idén áprilisban egyszer már elkobozta a hamis érettségit, azonban Szabó Krisztina ezt a döntést májusban megfellebezte. A fellebezésről döntő tárgyalás eredetileg szeptemberben lett volna, azonban ekkor Szabó betegségre hivatkozva nem jelent meg. Kovács Mihály, az Élhető Sümegért Egyesület elnöke számolt be arról a Magyar Narancsnak, hogy Szabó Krisztina ezen megbetegedését az ügyben eljáró bíró is furcsának találta, ezért igazságügyi-orvosszakértőt rendelt ki, hogy a becsatolt orvosi igazoláson szereplő betegség valóban fennáll-e.

Politikai játszmák őrölhetik fel a sümegi Fideszt

Nem tartotta meg csütörtök délelőttre meghirdetett ülését a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás, pedig a költségvetés módosításán túl új elnök személyéről is szavaztak volna. Ez az a szervezet, melynek éléről nemrég lemondott Sümeg fideszes polgármestere, Végh László, miután vezetőként havi kétmillió forintos jövedelmet rakott össze saját barátnőjének, Szabó Krisztinának.

Szabó mindemellett május óta rengeteg beadványt sorát írt a Pécsi Törvényszék elnökének és a Pécsi Járásbíróság elnökének, mivel azt szerette volna elérni, hogy az eljáró bírót zárják ki az eljárásból, és az ügy kerüljön el Pécsről. Ezeknek a panaszoknak azonban a Pécsi Törvényszék végül nem adott helyt.

A sümegi fideszes polgármester élettársa a bíróság előtt "áldozatnak" nevezte magát, azt viszont már nem tudta megindokolni, hogy miért is fellebbezett.

Az ügyben eljáró bíró végül úgy döntött, hogy a Szabó Krisztina által használt, nevére kiállított és a rendőrség által a lakásán lefoglalt érettségi bizonyítvány hamisítvány, amely bűncselekmény során készült, ezért elkobozzák és azt az illetékes kormányhivatal megsemmisíti.

Sümeg: Navracsics vethet véget a hamis érettségi után járó több milliós fizetésnek, és ezzel le is bukott a pártállami rend

Navracsics Tibor tehet pontot a Sümeget érintő érettségibotrány végére, legalábbis hosszú idő után kirúghatják azt az embert havi több milliós fizetést biztosító munkahelyeiről, akivel szemben közokirat-hamisítás miatt zajlott büntetőeljárás, miután kiderült, hogy hamis érettségire építette későbbi tanulmányait és komplett karrierjét.

Ezt követően megnyílik a lehetőség arra, hogy a győri Széchenyi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem a Szabó Krisztina nevére a kiállított diplomákat visszavonja.