Nem jelent meg a bíróságon a hamisérettségi-ügy tárgyalásán Szabó Krisztina

Nem jelent meg a bíróságon a hamisérettségi-ügy tárgyalásán Szabó Krisztina

Pedig Sümeg fideszes polgármesterének élettársa maga kérte a tárgyalást az ügyben. A Magyar Hang felidézte, hogy Szabó Krisztina szeptember közepén mondott le a sümegi kistérségi járóbeteg-szakellátó intézmény vezetője tisztségéről, miután tavasszal kiderült: hamis az érettségi bizonyítványa. A Pécsi Járásbíróság elkobozta a hamisnak bizonyult okiratot, erről tárgyalás nélkül, végzéssel döntött.

Csakhogy az elkobzásról szóló végzés nem emelkedett jogerőre, mivel Szabó Krisztina tárgyalás megtartását kérte az ügyben. Ezt a lap érdeklődésére a Pécsi Törvényszék is megerősítette. A tárgyalást szeptember 20-án tartották volna, de elmaradt, mert Szabó Krisztina nem jelent meg. A Pécsi Törvényszék közölte: a vádlott kimentette magát. Új határnapot viszont egyelőre nem tűzött az ügyben.

Az Alfahír is beszámolt a sümegi hamisérettségi-ügyről. Korábban megírtuk, hogy Rig Lajos a térség jobbikos országgyűlési képviselője sokat foglalkozott ezzel az üggyel. Szerinte nem lehet megkerülni Végh László polgármester felelősségét, mert úgy vélte a sümegi polgármesternek tudnia kellett volna, hogy élettársának Szabó Krisztinának csak egy kamuérettségije van.

Lemondott 2 milliós állásáról a sümegi polgármester kamu érettségit bemutató élettársa

Szabó Krisztina, - aki a hamis érettségiével érvénytelen diplomát is szerzett - nem várta meg míg kirúgják a Járóbeteg Szakellátó igazgatói pozíciójáról ahová az élettársa Végh László sümegi fideszes polgármester közreműködésével kerülhetett. Már egy éve le kellett volna mondania, hiszen akkor derült ki róla, hogy hamis érettségivel jutott magas tisztséghez - reagált lapunknak Szabó Krisztina döntésére az üggyel korábban sokat foglalkozó Rig Lajos.

Arról is hírt adtunk, hogy a botrányos polgármester és élettársának háttérbe szorítása a helyi Fidesz belsőharcának eredménye lehet. Ez pedig újabb lépés a közelgő kampányban, ahol Navracsics Tibor lesz várhatóan a kormánypártok jelöltje a választókerületben.
 

Belső harc a Fideszben, háttérbe szorítják a botrányos sümegi polgármestert

Információk szerint lemondott a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás elnöki posztjáról szeptember 13-ai nappal Végh László sümegi polgármester. A hírről beszámoló Facebook-poszt szerint a lemondás okai között szerepel az élettársának hamis érettségivel történő foglalkoztatása, a 2.068.440 forintra felemelt fizetése és az EFOP-os eszközbeszerzési pályázat nyomán indult minisztériumi eljárás, valamint rendőrségi nyomozás.