Jakab Péter szerint hazugság, hogy kormány nem csökkentheti a benzin áfáját, hiszen a lengyelek is megtették

Jakab Péter szerint hazugság, hogy kormány nem csökkentheti a benzin áfáját, hiszen a lengyelek is megtették

Ahogy korábban beszámoltunk róla: a jövő héten a lengyel kormány új antiinflációs programot jelent be, amelynek egyik fő eleme az üzemanyagok áfájának csökkentése lesz.

Saját közösségi oldalán, Jakab Péter arról írt ezzel kapcsolatban, hogy mindeközben Orbán nem létező szabadságharcot vív. Hiszen úgy gondolja, hogy az a legnagyobb gond, hogy 

"nemváltó műtétektől kell megvédeni az óvodásokat – akik maximum Orbántól hallottak róla, hogy ilyen is van –, nagyon bátor a miniszterelnök. Amikor csökkenteni kellene az üzemanyag áfáját, akkor meg Brüsszelre mutogat, mondván, ezt neki nem engedik."

Hozzátette, hogy jobbikos képviselőtársaival nemrég javaslatot nyújtottak be, hogy a magyar kormány csökkentse a benzin áfáját, vagy legalább kezdjenek tárgyalásokat erről Brüsszellel.

A Fidesz ezt leszavazta.

"Hallani sem akarnak arról, amit a lengyel kormány szemrebbenés nélkül megcsinál. Tovább nyerészkednek a magas üzemanyagáron, aminek a fele adó, és ami tovább drágítja az életet. Orbán kivérezteti a magyar társadalmat, hátha az embereknek nagyobb örömöt, neki meg újabb négy évet hoz a választások előtti osztogatás" 

- írta a Jobbik elnöke.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}