Három lépcsőben, összesen 25-30 százalékkal emelkedhet idén a baromfitermékek ára a megnövekedett takarmány- és rezsiköltségek miatt - erről a Baromfi Termék Tanács elnöke beszélt az ATV Híradónak.
Ahogy a sertéshúst érintően, úgy a baromfiágazatban is növekvő költségekkel szembesülnek. Mint Csorbai Attila, a szövetség elnöke kifejtette:
Ezt több lépcsőben fogja megvalósítani a kereskedelem, vélhetőleg január vége felé, egy pedig majd a kora tavaszi időszakban várható, és még valószínű ekkor is szükség lesz nyári, nyár eleji áremelkedésre.
A napokban a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a sertéshúsok piacán szintén árrobbanásra figyelmeztetett. Éder Tamás az áremelkedés mértékéről ugyan nem mondhatott semmit, de a teljes élősertés előállítási ára 65-70 százalékban a takarmány árától függ, amely esetében 25-30 százalékos a drágulás.
Hamarosan jelentősen megugorhat a sertéshús ára
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke árrobbanásra figyelmeztet a sertéshúsok piacán. Az Inforádiónak kifejtette, hogy tavaly az önköltségek jelentősen növekedtek, így a sertéstenyésztők idén rákényszerülnek az áremelésre. Sajnos folytatódott az az évek óta megfigyelhető tendencia, hogy egy éven belül is nagyon nagy a hullámzás.