Már a Fidesz-székházat védő biztonsági őrnek is kínos volt, amiket Orbán "magyargyűlölő" román szövetségese mondott

Már a Fidesz-székházat védő biztonsági őrnek is kínos volt, amiket Orbán "magyargyűlölő" román szövetségese mondott

A Jobbik politikusai, Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő, valamint Fazakas Attila a párt székesfehérvári képviselőjelöltje, illetve az Egységben Magyarországért nemzetpolitikai szakreferense a Fidesz székháza előtt tiltakoztak, hogy Orbán Viktor olyan magyargyűlölő politikusokkal lépett szövetségbe, mint amilyen a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR).

Orbán Viktor az Ön pénzéből, honvédségi luxusgéppel ment a madridi "EU-ellenes" pártrendezvényre

Orbán Viktor ismét egy kis luxusra vágyhatott, ezért a honvédség luxusgépén, a 607-es számú Falcon 7x fedélzetén érkezett meg Madridba - csakhogy ott nem Magyarországot képviselte miniszterelnökként, hanem csak a Fideszt, pártelnökként. Ennek ellenére magyar adófizetői pénzből utazott ki az európai konzervatív pártvezetők plenáris ülésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jobbik egy másik politikusa, Lukács László György közölte a közösségi oldalán, hogy a magyar miniszterelnök a madridi "EU-ellenes" gyűlésen többek között azzal a George Simion AUR-elnökkel is találkozott, aki részt vett az Úz völgyi magyar temető elleni román atrocitásban. 

Gyöngyösi Márton többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor az elmúlt években Vlagyimir Putyin tervét hajtja végre, amivel az Európai Uniót gyengíteni kívánja. Példaként hozta fel az is, hogy egy magyar bankon keresztül Orbán Viktor 10 millió euróval támogatta a francia elnökválasztáson Marine Le Pen kampányát. Ez is

"azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor Vlagyimir Putyin trójai falova Európában"

- szögezte le a politikus. 

De azt már egy új szintnek nevezte, hogy egy magyar gyűlölő román párt képviselőjével is kokettál. Szerinte mindezt azért, mert neki semmi sem drága, nemcsak Európát verik szét, hanem a magyarokat is megosztják - magyarázta Gyöngyösi Márton. 

Valljon színt, hogy Európa szétzilálása, szétrombolása mellett most a magyar nemzetbe kíván-e ezzel a lépéssel éket verni,

a saját nemzetének is hadat üzen

- foglalta össze Gyöngyösi Márton. 

Fazakas Attila az AUR tevékenységének bemutatása mellett azt ecsetelte, hogy miért nem reagáltak eddig a romániai magyar politikai szervezetek, így például

választ várt az RMDSZ-től is arra, hogy Orbán Viktor szövetségre lépett George Simionnal.

Hangsúlyozta, az ellenzék kiáll az erdélyi magyarságért, "kiállunk az autonómiáért" - tette hozzá. 

A sajtótájékoztató után a Jobbik IT több AUR-hoz kapcsolható feliratot is kitett a Fidesz-székházhoz, emlékeztetve őket az új szövetségesük kijelentéseire, de erre nem adódott lehetőség, ugyanis a székházat felügyelő biztonsági szolgálat tagja néhány perccel később eltüntette azokat.

Nem meglepő, hiszen többek között ezekkel szembesítették a fideszes politikusokat: 

  • "Nem megengedhető, hogy Románia közepén Magyarország és kitalált régiók zászlója lobogjon!"
  • "Erdély Romániáé volt, most is Romániáé és Románié lesz"