Szó szerint jobbágyfelkelést hirdettek a kata miatt tiltakozó futárok hétfő estére

Szó szerint jobbágyfelkelést hirdettek a kata miatt tiltakozó futárok hétfő estére

Ötletes nevet adtak a mai tüntetésnek, főleg így a lassan vármegyék és főispánok országában.

Jobbágyfelkelés! címszóval hirdettek meg nyilvános eseményt a Facebookon a Futárok a KATA-ért közössége szervezésében. A tervezett demonstrációt hétfőn, azaz ma este hétkor tartják a Margit híd pesti hídfőjénél. 

Ezzel nyilvánvalóan folytatni kívánják azt a tiltakozássorozatot, amely immár csaknem két hete robbant ki, amikor több ezres lélekszámú tömeg nyilvánította ki elégedetlenségét a katás adózási forma fideszes átalakítása miatt.

Az új kata-törvény ellen tüntetők Budapest két hídját is ellepték - élő

Tüntetést szerveztek kedd délelőtt 10 órára a Kossuth térre a katás adózás ellehetetlenítése ellen. Mint ismert, a hétfőn benyújtott új kata-törvény értelmében az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevételük, cégeknek nem számlázhatnak. 

A mostani, tagadhatatlanul figyelemfelkeltő című tüntetés leírásában a szervezők kifejtik:

Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.

Arra is kitértek, hogy az eredeti tervvel szemben többek kérésére és az extrém hőségre való tekintettel tolták ki a kezdés időpontját.

Jobbágyfelkelés!

FIGYELEM AZ ESEMÉNY ESTE 7-KOR LESZ! Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak...