Gyöngyösi Márton: Orbán jelenti a veszélyt Magyarországra!

Gyöngyösi Márton: Orbán jelenti a veszélyt Magyarországra!

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és EP-képviselője közösségi oldalán reagált Orbán Viktor évértékelőjére

"A Jobbik álláspontja szerint ma az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból.

A Fidesz pártlapja éppen a héten közölt cikkeket arról, hogy az Európai Unió a gonosz birodalma, a NATO pedig fenyegetés hazánkra. A miniszterelnök egy háttérbeszélgetésen elárulta, hogy szívesebben látná Magyarországot az Unión kívül. Orbán a békéről papol, de a magyarok biztonságát jelentő európai szövetségeseivel háborúzik.

Miközben orosz rakéták csapódnak be Magyarország keleti határától nem messze, a magyar miniszterelnök elárulja azt a nyugati szövetségi rendszert, amelyben szuverén országként fejlődhetünk.

Márpedig a békéhez és biztonsághoz nem az vezet, ha a kormány örökös háborút vív a szövetségeseivel, a tanárainkkal, a vállalkozóinkkal, miközben a szovjet időkből jól ismert béketáborba vágyódik, ahol a Kreml fújja a passzátszelet.

Nem a biztonságért dolgozik az, aki hagyja, hogy Európa legnagyobb élelmiszerár-emelkedése eméssze fel Európa egyik legalacsonyabb bérét és nyugdíját. Nem a biztonságért dolgozik, aki háborút indít a pedagógusok ellen, aki béremelési ígérettel csapja be a magyar betegágyak mellett dolgozó ápolókat.

A Jobbik egy olyan normális országot szeretne, amely egyetértésben és békében él nyugati szövetségeivel és szomszédaival a nyugodt gyarapodás érdekében.

A konzervatív Jobbik adócsökkentéssel védené meg az elszabadult árak miatt nehéz helyzetbe jutott családokat, és célzott segítséget nyújtana a legkisebb vállalkozásoknak, mert szerintünk ők a magyar gazdaság valódi erőtartalékai.

A Jobbik egy olyan szélsőségektől mentes, normális országot szeretne, amely egy erős Európa tagjaként valódi biztonságot nyújt polgárainak."