Az angolok lesznek az olaszok ellenfelei az Eb-döntőben

Az angolok lesznek az olaszok ellenfelei az Eb-döntőben

Az angol válogatott lesz az olasz csapat ellenfele a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság fináléjában, miután a szerdai elődöntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a dán együttest a londoni Wembley Stadionban.

Damsgaard szépségdíjas szabadrúgásgóljával fél óra elteltével a dánok kerültek előnybe (ez volt Anglia első kapott gólja a tornán), ezt Kjaer öngóljával még a szünet előtt egalizálta Anglia. A második félidőben nem esett gól, a hosszabbítás derekán pedig egy kihagyott büntető után Kane lőtte fináléba a szigetországiakat.

Így a megnyert 1966-os világbajnokság után 55 évvel ismét nagy torna fináléjába jutott Anglia, és készülhet első Eb-döntőjére.

Tizenegyesekkel Eb-döntős Olaszország

Két, remek formában levő csapat csapott össze a Wembley-ben a foci-Eb első elődöntőjén. Olaszország a csoportmeccseket három győzelemmel és „shootouttal", azaz kapott gól nélkül zárta. Roberton Mancini fiai aztán a kieséses szakaszban hosszabbítás után Ausztriát, majd a világranglistát vezető Belgiumot is 2-1-gyel küldték haza.

A döntőre vasárnap 21 órától kerül sor, ugyancsak a Wembley-ben.

(MTI nyomána)