27 milliárdért sem sikerült eladni a Kökit: maximum 8-at adnának érte

Hatalmas bukás a Köki Terminál: az anno 40 milliárdért épített plázát 27 milliárdért sem tudta eladni a felszámoló.

Az M3-as metró végállomásánál található bevásárlóközpontot 2008 és 2011 között építette fel a jelenleg felszámolás alatt álló R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt., a beruházáshoz pedig 27 milliárdos hitelt biztosított a Magyar Fejlesztési Bank.
 
Korábban a Népszabadság is azt írta, üzleti körökben tényként kezelt információ, hogy a Terminál a baloldali milliárdos, Leisztinger Tamás érdekeltsége volt, de jókorát bukott a projekttel. (Félteni azért nem kell: a vállalkozó a jelenlegi kormánnyal sem ápol rossz kapcsolatokat, az ő cége a diósgyőri focicsapat tulajdonosa, és épp a napokban döntötte el, hogy beszáll az egri fociba is.)
 
A veszteséges Köki Terminált, amit jelenleg az állami felszámoló üzemeltet, két és fél éve 35 milliárdért próbálták eladni, sikertelenül. Márciusban újra nekifutottak az eladásnak, ekkor már csak 27 milliárdot kértek érte, de most sem jött össze az adásvétel: a legmagasabb kapott ajánlat mindössze 8 milliárd forintos volt.
 
A Köki Terminál beruházást fejlesztő és korábban tulajdonló R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. ellen még 2012-ben kezdeményezett felszámolást egy beszállító. A szakértők már akkor jelezték: a bukás mögött építészeti és koncepcionális hibák állnak.